Împreună Pentru o Școală Incluzivă

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Proiect realizat cu sprijinul financiar al Mecanismului Financiar al SEE 2014 – 2021. Conținutul paginii nu reflectă opinia oficială a Operatorului de Program, a Punctului Național de Contact sau a Oficiului Mecanismului Financiar.

Agentia Impreuna

Proiect Implementat de Agenția „Împreună”

Proiectul Împreună pentru o școală incluzivă are ca scop creșterea nivelului de acces la educație incluzivă de calitate în cadrul a cinci școli localizate în comunități marginalizate și expuse excluziunii sociale din județul Ilfov. Proiectul are o abordare centrată pe elevi, venind în întâmpinarea nevoilor acestora precum: nevoia de a avea ore interactive, de a fi valorificați și încurajați, de a se simți în siguranță la școală, de implicare și consultare, nevoia unei relații sănătoase între cadre didactice – elevi – părinți.

Partenerii Noștri

Proiectul este derulat de Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară Împreună în parteneriat cu Școala Gimnazială nr 1 Pantelimon; Școala Gimnazială nr. 4 Buftea, structură a Școlii Gimnaziale nr. 3 Buftea; Școala Gimnazială Nr. 1 Tunari; Școala Gimnazială nr. 3 Sintești – Vidra, structură a Școlii Gimnaziale Nr. 2 Crețești Vidra; Liceul Tehnologic „Cezar Nicolau”.

Formare

Profesorii și învățătorii din cele cinci școli partenere au participat la câte 16 ore/tematică în fiecare din cele 4 domenii necesare abordării incluziunii efective a copiilor romi.

Formare

Dezvoltarea Curriculum-urilor

Fiecare dintre cele cinci școli partenere a realizat câte un curriculum în vederea dezvoltării unor practici incluzive la nivelul școlilor și le-au pus în aplicare în anul școlar.

Dezvoltare Curriculum

Activități Parentale și Schimb de Experiență

În fiecare dintre cele 5 școli partenere, s-au organizat grupe de părinți (romi și neromi), pentru a lua parte la o serie de activități parentale, pe o perioadă de 12 luni.

Activitati Parentale

Identificarea și Promovarea Modelor Locale de Success

La nivelul fiecărei școli s-a organizat un grup de elevi format din aproximativ 10 persoane care au identificat persoane resursă la nivel local, modele de urmat pentru ceilalți membrii ai comunității. Fiecare dintre aceștia au fost intervievați, iar poveștile lor au fost adăugate într-o broșură a modelelor de succes.

Modele de Succes

Activități cu și Pentru Elevi

  1. Mentorat pentru incluziune și creșterea stimei de sine
  2. Ziua Internațională a Romilor
  3. Cerc de jurnalism – revista școlară pe tema incluziunii
  4. […]
Activitati cu si Pentru Elevi
ro_RORomână