Pe 3 și 4 februarie, la Făgăraș, a avut loc primul schimb de experiență între Grupurile de Inițiativă Locală și experții/ liderii romi. Printre temele abordate s-au numărat și:
• Bune practici pentru rezolvarea nevoilor comunităților de romi;
• Bune practici de promovare a culturii romilor;
• Măsuri de desegregare și combatere a discriminării;
• Relația instituții/ autorități locale cu cetățenii de etnie romă;
• Reprezentare și reprezentativitate.
Întâlnirea a avut loc la sediul partenerilor Asociația Romilor din Făgăraș, unde membrii GIL din Făgăraș au prezentat atât acțiunile derulate în cadrul proiectului, cât și măsurile din Planul de Acțiune Locală, aprobat de autoritatea publică locală. Au avut loc vizite atât la primăria Făgăraș, cât și la Școala Gimnazială Cincu, la două centre din cadrul Direcției de Asistență Socială din Făgăraș și la un centru de plasament, unde locuiesc 27 de fete.
Până acum, aprox 70% dintre problemele prezentate în Planul de Acțiune Locală realizat de către GIL au fost rezolvate. Comunitatea dispune de canalizare, rețea de apă potabilă, drumuri asfaltate, trotuare renovate și pubele de gunoi. Probleme care până la derularea proiectului nu erau puse pe agenda autorităților publice locale și nu își găseau o rezolvare.
Tot în cadrul vizitei în comunitate, administratorul primăriei Făgăraș ne-a prezentat programele accesate de ei în ceea ce privește grupurile vulnerabile, dar și viitoarele planuri cu privire la acestea. Astfel că, prioritar în următoarea perioadă este construirea a patru blocuri pentru persoanele din zona combinatului, care sunt preponderent persoane de etnie romă, dezavantajate, urmând ca peste un an să se pună bazele constructiei a încă trei astfel de blocuri. Din 1989 și până acum nu s-a mai luat decizia de a se construi astfel de locuințe pentru persoanele vulnerabile.