Putem mai mult împreună

Obiectivul proiectului ”Putem mai mult împreună!” este de a sprijini împuternicirea a 2200 de romi de la nivel național. Proiectul beneficiază de un grant în valoare de 897,454€ oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE în cadrul Programului Dezvoltare locală.

logo normal

Proiect Implementat de Agenția „Împreună”

Alături de partenerii săi: Centrul Național de Cultură a Romilor Romano-Kher, Asociația Centrul Rromilor Amare Rromentza, Asociația Comunităților Marginalizate, Botoșani, Asociația Romilor din Făgăraș, Asociația DANROM Făurei, Asociația Agenția de Dezvoltare Comunitară Buzău și Asociatia Romilor Ursari din Dagâța, în perioada 01.01.2021-31.12.2022.

Prezentare Proiect

Proiectul „Putem mai mult împreună” beneficiază de un grant în valoare de €897,454 oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE în cadrul Programului Dezvoltare locală.

Obiectivul proiectului este de a sprijini împuternicirea a 2200 de romi de la nivel național, folosind o abordare de „jos în sus” în care cetățenii de etnie romă se află în centru, ei învățând să contribuie activ la rezolvarea problemelor comunității și să facă auzită vocea acestora.

Activități și Programe

Descopera activitatile si programele noastre

Împuternicirea a 20 de comunități de romi din 5 județe

Au fost selectate cele 20 de comunități din județele Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău și Iași care fac parte din proiectul „Putem mai mult împreună”.

De asemenea, au fost selectați și instruiți facilitatorii comunitari în vederea intrării în comunitate, iar #împreună am format 20 de grupuri de inițiativă la nivel local.

school
jehyun sung 6U5AEmQIajg unsplash

Capacitarea a 75 de experți și lideri romi

Program de formare complexă

Programul de pregătire a experților și liderilor romi se adresează unui număr de 75 de experți/ lideri romi, membri ai organizațiilor neguvernamentale ale romilor din România, fiind structurat în patru module de pregatire.

Campanii de promovare a culturii și identității romilor

Realizarea unui muzeu virtual al culturii romilor

Muzeul va avea un număr de săli sau spații virtuale care vor reflecta atât valorile culturii romani tradiționale și moderne, cât și istoria tragică a romilor din România (Sclavia, Holocaustul, asimilarea culturală din perioada regimului socialist, rasismul antirom contemporan).

diverseboisandgirls

Partenerii Nostri

Află mai multe în secțiunea Prezentare Parteneri

poster_image - Asociatia Centrul Rromilor Amare Rromentza
Asociația Centrul Rromilor Amare Rromentza
poster_image - Centrul National de Cultura a Romilor
Centrul Național de Cultură a Romilor Romano-Kher

Împreună cu 5 ONG-uri rome de la nivel local/județean

poster_image_2 - Asociatia Comunitatilor Marginalizate Botosani
Asociația Comunităților Marginalizate Botoșani
poster_image - Asociatia Romilor din Fagaras
Asociația Romilor din Făgăraș
poster_image - Asociatia Danrom
Asociația DANROM Făurei
poster_image - Agentia de Dezvoltare Comunitara Buzau
Asociația Agenția de Dezvoltare Comunitară Buzău
poster_image - Asociatia Romilor Ursari din Dagata
Asociația Romilor Ursari din Dagâța

ro_RORomână