În urmă cu câteva luni, am lansat un formular online, Ambasadorii incluziunii, prin intermediul căruia invitam elevi din 10 județe ale României să participe la un workshop care să ne învețe să fim mai incluzivi cu cei de lângă noi, să le cunoaștem poveștile, să vedem dincolo de etichete și să îi apreciem pe cei diferiți (de noi) pentru ceea ce sunt.
În weekend am avut primul astfel de workshop de formare, în Bacău. Cu ajutorul exercițiilor de storytelling și teatru, am ajuns să vorbim despre identitate, despre bucățile din noi pe care ne dorim să le ascundem cel mai mult și despre cele mai mari frici ale noastre. Dincolo de asta, am povestit, prin intermediul paginilor ghidului de supraviețuire printre stereotipuri și prejudecăți, pe care urmează să-l scoatem cât de curând în lume (și în școli), despre marginalizare, discriminare și pașii mici pe care îi putem face pentru a-i cunoaște pe ceilalți.
Urmează alte nouă întâlniri cu elevii, iar odată cu asta, fiecare dintre participanți va trebui să organizeze (la clasă, cu ajutorul unui cadru didactic) un mic atelier cu colegii, pentru a da mai departe lucrurile învățate și a contribui în a face lumea puțin mai blândă și mai… incluzivă.
P.S: Dacă îți dorești și tu să faci parte din echipa ambasadorilor incluziunii, te poți înscrie aici: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdf…/viewform