Scroll to top
Ce facem acum? Comunitati responsabile Oameni activi

Comunitatea prin ochii tinerilor

 • Rolul Agenției

  Solicitant

 • Coordonator

  Delia Stan

 • Durata

  august 2017-iunie 2019

 • Localizare

  Sângeru de Pădure, Mureș

 • Suma acordata

  43794 euro

 • Finantator

  Aktion Mensch prin Diakonie Hamburg

 • Scop

  Îmbunătățirea rezultatelor educaționale ale elevilor de școală primară din Sângeru de Pădure, Mureș pe o perioadă de 2 ani.

 

 

 

Proiectul « Comunitatea prin ochii tinerilor » a fost implementat în perioada august 2017-iunie 2019 în Sângeru de Pădure, judeţul Mureş, în cadrul Centrului de zi « Sfântul Dumitru », fiind finanţat de Diakonie Hamburg.

 

În  ceea ce priveşte Sângeru de Pădure, Agenţia Împreună a lucrat în această comunitate cu ani în urmă, revenind de fiecare dată când acest lucru a fost posibil. Colaborarea cu Centrul de zi « Sfântul Dumitru » a facilitat demararea activităţilor din cadrul proiectului. Astfel, accentul este pus pe spijinirea copiilor care frecventează Centrul, atât prin intermediul activităţilor de tip afterschool, cât şi a celor menite să ajute la dezvoltarea lor personală.

 

Un număr de 24 de elevi de clasele 0-IV a beneficiat de activităţile proiectului, iar  pe parcursul anului școlar 2018-2019 au fost implicați şi 5 studenti, precum şi parte dintre părinţii/bunicii elevilor în activităţile proiectului.

 

Impresii de la nivel local:

„ Iniţial, am crezut că acest parteneriat nu va avea un rezultat pozitiv, am aşteptat mult timp, mai ales că eram şi presat de timp, iar centrul nostru nu mai avea suficiente resurse pentru bunul mers al activităţilor. Sprijinul dumneavoastră a făcut ca, la numai câteva zile de la semnarea documentelor, să putem lucra la capacitate maximă. Acest lucru nu poate decât să mă bucure şi să văd fundaţia dumneavoastră ca pe un partener deosebit atât pentru mine, cât şi pentru copiii care vin la acest centru. Vă mulţumesc personal în n umele acestui centru de zi, pe care îl coordonez şi mă declar mulţumit pentru susţinerea proiectului implementat în Sângeru de Pădure, a obiectivelor şi rezultatelor aşteptate pentru îmbunătăţirea înţelegerii şi a bunelor practici în beneficiul copiilor şi a familiilor acestora.” (Pr.Coord. al Centrului de zi „Sf. Dumitru”, Mihai Dumitrescu).