Scroll to top

Despre noi

Valori

De foarte multe ori atunci cand trebuie sa vorbim despre Agentia Impreuna, in diferite prezentari, incercam sa punctam ceea ce Fundatia noastra face sau a facut inca din primul an de activitate. Cu aceasta ocazie cred ca ar trebui sa spunem mai multe despre ceea ce Fundatia noastra inseamna!

 

Agentia de Dezvoltare Comunitara “Impreuna” a aparut pentru a completa un tip de discurs pe care ONG-urile rome il aveau pana in acea vreme orientat, cu precadere, pe perspectiva oferita de abordarea de “drepturile omului”. Acea abordare era mai mult decat de inteles in contextul in care anii 90 au fost marcati de foarte multe conflicte interetnice in care membrii minoritatii Romilor au fost “actori”.

Cu toate acestea, noua perspectiva oferita de intentiile Romaniei de a fi parte a Uniunii Europene oferea si alte de tipuri de provocari pentru comunitatile de romi – nevoia de dezvoltare socio-economica, nevoia de dezvoltare locala, nevoia de a schimba ceva inclusiv la nivelul mentalitatilor….Metoda dezvoltarii comunitare, care are in vedere valorizarea resurselor de care un individ/comunitate dispune, a fost considerata de catre cei care au fondat Fundatia noastre ca un mod de lucru in comunitatile de romi din Romania nu numai pentru ca “era la moda” (chiar nu era!) ci mai ales pentru ca aceasta metoda presupune dialog permanent la nivel local, dialog fara de care nu poti provoca schimbari semnificative….Rezultatele noastre din ultimii 11 ani ne-au aratat ca acolo unde se lucreaza IMPREUNA pentru aceste obiective, schimbarile in bine sunt posibile, ireversibile si genereaza la randul lor alte schimbari.
Credem cu tarie intr-o lume in care traim Impreuna,fara a ne fi frica sa ne lasam copiii sa se joace cu romii doar pentru ca acestia sunt romi; muncim zi de zi pentru a provoca reflectii, atat in interiorul cat si in exteriorul comunitatii rome, care sa conduca catre o dezvoltare armonioasa a societatii in care traim; consideram ca noi, ca si cetateni romani de etnie roma, trebuie sa avem aceleasi drepturi si obligatii ca toti ceilalti; suntem convinsi ca fiecare dintre noi trebuie sa invatam sa dam (informatie, resurse, incredere etc) , pentru a primi (dezvoltare, bunastare, solidaritate)
Pentru toate acestea si multe altele care nu pot fi cuprinse in cuvinte trebuie sa invatam sa lucram, traim, invatam, radem, plange, convietui IMPREUNA.

Misiune

Agentia de Dezvoltare Comunitara „Impreuna” a obtinut personalitate juridica la data de 24 septembrie 1999 prin incheierea nr.93 a Judecatoriei Tribunalului Brasov.
Misiunea Agentiei este orientata in vederea pastrarii si afirmarii personalitatii rromilor, prin activitati de cercetare, documentare si difuzare, elaborare si implementare a politicilor sociale in folosul rromilor.

Echipa

GELU DUMINICĂ

GELU DUMINICĂ

DIRECTOR EXECUTIV

Este absolvent al Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială Bucureşti (2002), a masteratului de Politici Sociale Europene a aceleiaşi facultăţi (2004) şi doctor în Sociologie. Activează în cadrul Agenţiei Împreună din anul 2000 şi este membru al Societăţii Sociologilor din România, precum şi al Colegiului Director al Revistei de Asistenţă Socială.

IULIANA MIHAELA MARDARE

IULIANA MIHAELA MARDARE

COORDONATOR ADMINISTRATIV FINANCIAR

Este atestată în contabilitate din anul 1999 şi absolventă a Academiei de Studii Economice din Bucureşti, precum şi a Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială. Din anul 2000 activează în cadrul Agenţiei Împreună şi a asigurat managementul administrativ financiar pe proiecte cu finanţare FSE, PHARE, Guvernul României, Banca Mondială, UN, UNICEFetc., precum şi coordonarea anumitor proiecte.

ANDREI CONSTANTIN

ANDREI CONSTANTIN

Absolvent al Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială, specializarea Asistenţă Socială şi al Masteratului în Politici Sociale Europene, Universitatea din Bucureşti. Este membru al echipei Agenţiei Împreună din anul 2002. În prezent este Coordonator Dezvoltare Comunitară în proiectul „zefiR. Împreună pentru Împuternicire” şi coordonator al proiectului “Îmbunătăţirea competenţelor personalului propriu SPO din Regiunile Sud-Muntenia, Nord-Est şi Sud-Est IC SPO”.

CATALINA OLTEANU

CATALINA OLTEANU

Este absolventă a Facultății de Limbi și Literaturi Străine, secția Rromani – Spaniolă și a Masteratului de Traduceri a Textului Literar Contemporan. Din anul 2009 face parte din echipa noastră, mai întâi ca asistent de proiect în cadrul proiectelor de gen, iar în prezent este coordonatoarea programelor destinate tinerilor.

ALEXANDRA HOSSZU

ALEXANDRA HOSSZU

A absolvit Facultatea de Științe Politice, specializarea Științe Politice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, iar, în prezent, este studentă la Masteratul de Teorie și Analiză Politică în cadrul aceleiași universități. Din martie 2014, face parte din echipa proiectului “zefiR – Împreună pentru puterea de acțiune”, având funcția de expert monitorizare și evaluare. De asemenea, este asistentă de proiect în cadrul proiectului „Servicii integrate educaţionale pentru comunităţile de romi”.

DELIA STAN

DELIA STAN

Este absolventă a Facultăţii de Ştiinţe Politice, SNSPA şi a Masteratului Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană din cadrul Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană (DRIIE), SNSPA. Din anul 2010 face parte din echipa Agenţiei Împreună, în prezent coordonând proiectele „Academia de Implicare a Tinerilor” şi „Ce vrei să te faci când vei fi mare?”.

BOGDAN OLTEANU

BOGDAN OLTEANU

Student în cadrul Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială, specializarea Asistenţă Socială, Universitatea din Bucureşti. S-a alăturat echipei Agenţiei Împreună din anul 2012, fiind asistent de proiect în cadrul proiectului „Ce vrei să te faci când vei fi mare?” în parteneriat cu UNICEF România. În prezent este secretar administrativ.