Terni Godi: Despre puterea de a visa

Proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România

Delia Stan – coordonator proiect

Ana-Maria Băcan – asistent comunicare

Bogdan Olteanu – asistent proiect

Iuliana Pena 

Au fost  selectați cei 10 agenți multiplicatori care vor realiza activitățile de mentorat în cele 10 localități.

Andra Daiana Gherghinoiu  – agent multiplicator în Vărbilău, judetul Prahova

Andra are 19 ani  si este din comuna Varbilău .De curand a terminat Liceul Teoretic „SERBAN VODA ” din Slanic ,profilul uman, este   studentă în primul an la Facultatea de Stiințe ale educației  din Ploiesti ,specializarea pedagogie .A ales aceasta facultate pentru că își  dorește  foarte mult să își  realizeze un vis pe care il are  din copilarie ,acela de a lucra în domeniul educației . Andra spune că: „Indiferent care este situația pe care o avem ,trebuie să ne urmam visele deoarece atunci când ni s-a dat un vis ,ni s-au dat și sanse să îl realizăm .Din punctul meu de vedere toate visele pot deveni realitate ,doar atunci când nu încetăm să visăm și depunem toate forțele noastre la îndeplinirea lor.”

 Ovidiu Mihai  Dumitru – agent multiplicator  în Vărbila, județul Prahova

Mihai are varsta de 24 de ani și locuiește în satul Vărbila. Este  absolvent al liceului L.T.A.S” Victor Slavescu” Ploiesti și absolvent al  postlicealei de  Functionar Bancar . Urmează  facultatea de ”Petrol si Gaze” din cadrul Universității Ploiesti,cu specializarea Ingineria Petrolului si Gazelor. Este convins că facultatea îi poate da ocazia să se dezvolte atat pe plan personal cât și profesional.   Mihai spune că parinții lui sunt persoanele care l-au format și  l-au sprijinit tot timpul,chiar daca uneori le-au lipsit multe. „Datorită lor sunt ceea ce sunt acum, datorită lor am ales un drum către educație.”

 Văduva Marian Cătălin – agent multiplicator în Piteasca, județul Ilfov

Marian are 20 de ani și este student al Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației în cadrul Universității Politehnică din București.  Își dorește ca in viitor să profeseze în ingineria sunetista (organizarea partea tehnica a sunetului in concerte, piese de teatru, spectacole, evenimente etc.)  Stie să cânte la chitară. „Am ajuns unde sunt acum prin voința și ajutor de la Dumnezeu. Visele trebuie trăite la maxim pentru ca acestea să devină realitate la momentul potrivit. Educația ne ajută să urcăm cât mai multe trepte , să ajungem undeva sus unde ne va fi bine, iar societatea te va privi cu alți ochi (mai ales dacă suntem de etnie romă). Nu trebuie să renunțăm niciodata la visele noastre, oricat de mari ar fi ele. Trebuie să avem încredere în puterile noastre. Treptat, putem ajunge oricât de sus dorim.”

Beniamin Mirel Eftimie – agent multiplicator în Jilava, județul Ilfov

Beni are 22 de ani și este și este student la Facultatea de Științe Politice din cadrul SNSPA și anul ăsta s-a  înscris și la o școală  postliceală de asistență medicală. Atâta timp cât trăim avem de învățat. Fie de la școală,liceu,universitate ,fie din viața de zi cu zi unde întâlnim tot felul de situați. Modelul meu în aceata viata este tatăl meu care totdeauna a fost un luptător și a trecut peste situațiile grele. Cel mai mare vis al meu este sa absolv cu bine unitățile de învățământ la care sunt înscris și apoi sa profesez în domeniul meu. Orice vis poate deveni realitate atunci când crezi și faci tot ce depinde de tine sa îl materializezi .

Andreea Maria Chiriac – agent multiplicator în Calvini, județul Buzău

Andreea are 20 ani și vine dintr-o comunitate de romi din Calvini, Buzau. A terminat un liceu teoretic, la un profil fillogic, fapt ce i-a inspirat placerea și dorința de cunoastere a limbilor straine. Este studentă la Facultatea de limbi și literaruri străinel.  „Cel mai mare vis al meu este și o să fie întotdeauna să devin translator. Mi ar plăcea să cunosc lumea și să intru în contact cu diverși oameni doar pentru simplul fapt de a le traduce ceea ce au nevoie. Pentru ei părea insignifiant, dar pentru mine reprezintă totul. Pentru a-mi face visul realitate trebuie să termin ceea ce am început.”

Alexandru Brabu – agent multiplicator în Cândești, județul Buzău

Alex are 17 ani și vine din comunitatea mare de romi din Cândești. Este elev în clasa a XI – a la Colegiul Economic Buzău. Dupa terminarea liceului , își dorește să își continuie studiile în domeniul militar asemeni unuia dintre veri săi . Parintii mei, verii mei și verisoarele mele sunt modelele mele în viață deoarece sunt respectați în comunitate pentru că „au carte” .

 Ana- Maria Micu – agent multiplicator în I.L.Caragiale, județul  Dâmbovița

Ana are 20 de ani și este studentă in anul I la Universitatea București, Facultatea de Sociologie si Asistență Socială, specializarea Asistență Socială. A ales această facultate deoarece își dorește să îi ajute pe cei din jurul ei.  „M-am implicat în acest proiect deoarece îmi aduce o împlinire sufletească și simt o bucurie imensa atunci cand pot fi de folos celor din jurul meu. Atunci când mă gândesc la viitorul meu, sper să fiu una dintre tinerii care şi-a depăşit condiţia şi care a demonstrat că indiferent de etnie, religie, sex sau alte criterii, pot reuşi dacă îşi propun. Din punctul meu de vedere, diferenţa nu o face etnia, ci ambiţia. Şi voi face tot ce îmi stă în putinţă să demonstrez acest lucru.”

 Florin Lucian Tănase – agent multiplicator în Băleni, județul Dâmbovița

Florin are 22 de ani si locuiește  în comuna Băleni. Student în anul 3 la educatie fizică și sportivă, face handbal de performanță de aproximativ 8 ani.  Visul lui  este acela de a ajuta copiii și tinerii, de aceea a urmat facultatea de educație fizică și sport . În viitor își dorește să pună bazele unei organizații nongruvernamentale pentru a-i ajuta și mai mult pe  tinerii din comunitatea sa. 

 Paula Claudia Bujor – agent multiplicator în Gostinari, județul  Giurgiu

Paula are  17 ani și este  din comuna Gostinari . În prezent este  elevă în clasa a 12-a  la Colegiului National „Victor Babes” la profilul de Știinte ale naturii. Î0n viitor își dorește să aplice la Universitatea de Medicina și Farmacie „Carol Davila” din București pentru a putea deveni medic pediatru oncolog. Încă de mic copil visa să devină „doctor de copii” . A decis să se implice în proiectele educaționale care implică dezvoltarea persoanelor de etnie romă, deoarece este de părere că: „educația este singura noastră opțiune de a îndepărta etichetele ce ni s-au atribuit de-a lungul timpului. ”

Daniel Moldoveanu – agent multiplicator în Giurgiu

Daniel are 19 ani, este student în anul I la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea Bucureșt .de mic copil și-a dorit să se realizeze pe plan educațional, motiv pentru care își continuă studiile în București. Fiind o persoana ambițioasă și dedicată studiilor mele, își dorește să termin facultatea pentru avea un serviciu stabil și în același timp pentru a deveni un model pentru persoanele de etnie romă. Este atras de multiculturalism, lucru care l-a determinat să aleagă să studieze limbile străine. Își dorește ca pe viitor să-și termine studiile și să poată ajuta generația ce urmează, să devină o voce pentru ei, să-i îndrume și să fie ajutorul de care au nevoie pentru a avea succes în viață. 

 

 

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informțiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.

Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesati www.eeagrants.org