După tabăra de vară. Impresii

Există clipe, oameni și fapte care nu se uită! Aceasta este una dintre lecțiile pe care le-am învățat în cadrul Taberei de Practică “Comunitatea prin ochii tinerilor”, lecție care nu se preda la școală.
Am plecat la drum, cu noaptea-n cap, spre localitatea Sângeru de Pădure din județul Mureș. Aici am stat 5 zile, timp în care am desfășurat activități cât mai diverse, printre care: jocuri cu copii, acțiuni de empowerment cu tinerii și femeile din comunitate, teatru forum cu noi ca actori principali, sub îndrumarea domnului Rudy Moca căruia îi mulțumim, în mod special, pentru toate învățăturile și experiențele de viață împărtășite cu noi, dar și sfaturile oferite. Vă mulțumim!
Am fost uimiți de impactul acestor activități asupra întregii comunități. Copiii se atașau de noi și abia așteptau următoarea întâlnire; tinerii își “deschideau sufletele” în fața noastră, la fel și femeile; iar piesa de teatru interpretată de noi, i-a pus pe gânduri pe mulți părinți, dar și tineri.
Dar cu toate acestea, această tabăra a fost adresată nouă, studenților, deoarece ne-a oferit șansa de a pune în practică ceea ce am învățat în timpul cursurilor, ajutându-ne astfel să facem trecerea de la mediul educațional spre piața muncii. Dar nu doar atât! Aici am reușit să formăm un grup de prieteni, pregătiți să ne implicam activ în societate și, de ce nu, să fim un exemplu pentru ceilalți!

DSCF0464

Au fost 5 zile pline. Pline de zâmbete de copii, pe fața cărora se citea bucuria, dar și mulțumirea. 5 zile pline în care învățam lucruri noi și descopeream persoane noi. 5 zile în care am găsit prieteni. 5 zile în care am învățat mai multe despre noi. 5 zile în care ne-am regăsit pe noi înșine. 5 zile care ne-au ajutat să nu uităm că avem nevoie de puțin pentru a face lucruri mari.
Dar cum orice lucru frumos are un sfârșit, ieri după-amiază, tabăra s-a încheiat și am pornit spre București gândindu-ne la promisiunea făcută întregii comunități, aceea de a reveni și anul viitor, promisiune pe care cu siguranță vrem sa o respectam!
Irina Niculae, participantă tabără


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*