Comportament de…ROMANI!

“(….)
Iancu: E o întrebare simplă? Îl întreb pe Piţurcă dacă e homosexual? Mă auziţi? Băi, spune dacă eşti homosexual?
Piturca: Cu garoi din ăştia, cu ciori din astea, care stau în pat şi poartă legal 200 de kilograme de rahat în ei, e ultimul lucru care se putea întâmpla! Nu i-au trecut petele alea de pubertate de pe faţă şi vorbeşte aşa ţigăneşte şi se crede intelectual…
I: M-am convins, eşti homosexual!
P: Fotbalul nostru se va duce de râpă cu ţigani din ăştia borâţi! Se crede Bulibaşa din fotbal!
I: E o virtute în Europa să fii homosexual! Bă, eşti Mefisto? Eşti satanist?
P: Are un comportament de ţigan, de garoi! (…..)”
Cam asa a decurs un dialog, televizat (GSP TV), intre doi mari “oameni de fotbal”: unul, afacerist important din Romania cu activitati vizibile in domeniul petrolier – presedinte a unui club de fotbal, si altul – fost mare atacant a nationalei Romaniei, selectioner de echipa nationala si antrenor a uneia dintre cele mai iubite echipe de fotbal.
Citind cele de mai sus, stau si ma intreb: ce lagatura aveau tiganii cu pseudo-dialogul dintre cele doua personaje? De unde pana unde a vorbi „tiganeste” este mai “nasol” decat a vorbi ca si „intelectualii”? Stie dl Piturca ce inseamna a fi bulibas? Daca comportament de tigan inseamna a te jigni prin intermediul televiziunilor trebuie sa ma gandesc daca eu insumi sunt tigan!
Eu vorbesc tiganeste (spun „tiganeste” si nu rromani pentru a ma face inteles de “intelectuali” de genul dlor Iancu si Piturca), colegii, prietenii si familiile noastre la fel insa un asemenea dialog/comportament public nu ne-a mai fost dat sa auzim/vedem de la oameni “cu pretentii”! Uitandu-ne in jur si vazand de-al de Simona Senzual, Liviu Varciu si Adelina Pestritu, Irinel si Monica, Blonde a lui Iri, Nichite, Moculesti si pleiada de vedete si politicieni care poarta in mod foarte natural acelasi tip de dialog ca cel prezentat mai sus, cred ca gasim si explicatia: cu totii sunt ROMANI sadea si se jigneau in cel mai romanesc stil cu putinta!

PS: Pentru cine poate sa ma ajute: ce inseamna „garoi”?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*