Finala Tinerii Dezbat

Astazi, si maine, are loc etapa finala a programului “Tinerii Dezbat”. Cele mai bune 18 echipe din tara, castigatoare ale fazelor regionale, vor dezbate trei motiuni:
a) introducerea in trunchiul comun a unui curs de istoria minoritatii preponderente in regiunea respectiva este justificata?
b) studiul religiei in scoala incalca principiul laicitatii unui stat democratic
c) mecanismele de incluziune a minoritatii roma ar trebui modificate

Etapele eliminatorii au loc in incinta Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala Bucuresti iar finala mare va avea loc maine, incepand cu orele 14,00 in sala de festivitati a Bibliotecii Central Universitare.
Din juriul care va desemna castigatorii vor face parte personalitati din mediul politic, academic si jurnalistic.
Scopul proiectului „Tinerii dezbat” îl constituie înţelegerea informată a realităţilor sociale, dezbaterea argumentată şi stimularea conştientizării modalităţilor în care diferenţele sociale, etnice, economice, de sănătate sau gen pot constitui bariere în comunicarea cu celălalt şi în definirea unei poziţii tolerante şi deschise faţă de membrii grupurilor minoritare.

Proiectul se desfasoara la initiativa Agentiei de Dezvoltare Comunitara “Impreuna” si a beneficiat de sprijinul Ministerului Educatiei, Tineretului si Sportului, Departamentului pentru Relatii Interetnice, Agentiei Nationale pentru Romi, Agentiei Nationale pentru Tineret, Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, Roma Education Fund, Policy Center for Roma and Minorities si a Asociatiei de Retorica, Dezbateri si Oratorie din Romania.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*