Blogul si societatea civila

In ultimele 2 luni, Agentia Impreuna a incercat sa isi faca cunoscuta pozitia si gandurile fata de diverse chestiuni importante pentru noi prin intermediul acestui blog. Am facut cunoscute noile noastre proiecte si initiative, punctele de vedere vizavi de “urgentele” care au aparut si nu in ultimul rand am incercat sa informam pe cei care citesc acest portal asupra unor chestiuni pe care noi am le-am crezut de interes.
Pentru prima etapa lucrurile au stat foarte bine: peste 500 de vizitatori unici – in special din Romania – ne viziteaza zilnic blogul si se pare ca munca Agentiei Impreuna nu este in zadar. Suntem siguri ca putem creste si suntem convinsi ca acest mijloc de comunicare va deveni, in viitorul apropiat, mult mai utilizat.
Ceea ce insa ne provoaca este faptul ca, in ciuda faptului ca noi am dorit ca acest portal sa fie folosit de cat mai multi reprezentati ai societatii civile rome (mai ales prin postarea unor articole, actiuni, comentarii etc) acest lucru inca nu se intampla. In ultimele zile a decis sa nu mai postam nimic pe blog si sa incercam sa gasim mijloacele prin care sa provocam “cititorii” sa contribuie cu ideile lor la existenta lui.
Lipsa de comunicare si dialog intre membri societatii civile rome a ajuns deja la cote paroxistice: nu mai reusim sa gasim puncte comune de lucru nici macar atunci cand suntem considerati infractori si “minoritate greu de integrat” (vezi declaratiile de ieri a lui Larouche), nici cand implementarea fondurilor structurale ameninta functionarea coerenta a organizatiilor noastre, nici atunci cand identificam vacuumul de resursa umana specializata si nici macar atunci cand constientizam lipsa noastra de putere de lobby. Inca traim intr-o falsa senzatie de “putere” (eu sunt mai puternic decat x) si networkingul este mai degraba un slogan decat un fapt.
Intrebarea noastra este ce e de facut? Ce trebuie facut pentru a intelege ca ceea ce se intampla in ultima perioada cu societatea civila a Romilor nu este orietat catre dezvoltare ci mai degraba catre supravietuire? Care este viziunea strategica pe care trebuie sa o punem in practica astfel incat sa nu mai avem senzatia ca statutul in baza caruia functionam este “un document uitat intr-un sertar”? Ce trebuie sa se intample pentru a constientiza puterea care ne-o da lucrul Impreuna pe niste chestiuni comun agreate si care sunt acestea?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*