Jef Helmer

Astazi am avut placerea de a ne (re)intalni cu Jef Helmer. Jef este unul dintre vechii prieteni ai romilor si cel fara de de care, poate, Agentia Impreuna nu ar fi existat.
Militant de drepturile omului inca din 1977, sustinator a miscarilor anticomuniste din Centrul si Estul Europei, Jef a considerat – inca de la inceputul anilor 90 – ca trebuie sa contribuie la dezvoltarea unei societati civile care sa reprezinte interesele minoritatii Romilor in fostul bloc comunist. Ca si director al Fundatiei Spolu International Fundation (cu sediul in Olanda) Jef a fost unul dintre cei care a “popularizat” in Romania conceptul de dezvoltare comunitara.
Chiar daca s-a pensionat inca de acum 2 ani, Jef ramane unul dintre prietenii nostri. Impreuna cu alti cativa oameni care cred in aceleasi principii ca si el acum lucreaza, voluntar, la un proiect care vizeaza rememorarea Holocaustului impotriva Romilor din perioada celui de-al doilea razboi mondial. Alaturi de filarmonica din Frankfurt va pune in scena in Recviem dedicat victimelor (rome) ale Holocaustului, concert pe care speram sa il putem gazdui si noi in Romania in toamna anului 2012.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*