Femeile (rome) si sindicatele

Agenţia de Dezvoltare Comunitară „Împreună” în parteneriat cu Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între femei şi bărbaţi (ANES), cu sprijinul Ambasadei Regatului Ţărilor de Jos prin programul FSA Grant si al Ambasadei Statelor Unite ale Americii prin programul Democracy Small Grants, organizeaza in data de 1 iulie a.c incepand cu orele 14.00 conferinta finala a proiectului “Imputernicirea femeilor aparţinând minorităţilor etnice in sindicate”.

Proiectul  si-a propus ca prin acţiunea conjugată a organizaţiilor sindicale şi a societăţii civile să aducă pe agenda publică problemele şi interesele grupurilor vulnerabile legate de piaţa muncii. Prin urmare, in cadrul acestui eveniment va avea loc semnarea unei Platforme comune de actiune pentru imputernicirea femeilor apartinand minoritatilor nationale in structurile sindicale, elaborat in urma consultarilor cu BNS si CNSLR Fratia. Acesta Platforma Comună, care beneficiaza de un plan de masuri pentru perioada 2010-2013, reprezintă un prim pas pentru punerea pe agenda publică a intereselor femeilor aparţinând grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii, cu un accent deosebit pe interesele femeii rome.

Semnarea Platformei comune de actiune va avea loc in prezenta Ministrului Muncii si al Afacerilor Sociale in Regatul Tarilor de Jos si a Ministrului Muncii si Solidaritatii Sociale din Romania. Semnatarii acestei Platforme sunt: Fundatia Agentia de Dezvoltare Comunitara „Impreuna”, Blocul National Sindical, CNSLR Fratia si Agentia Nationala pentru Egalitate de Sanse. Bineinteles ca lista va ramane deschisa si altor actori sociali interesati de domeniu si care isi asuma Planul de Masuri.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*