13 ani de Agentia Impreuna!

13 ani de activitateNu e usor sa scrii despre Agentia Impreuna, mai ales atunci cand te afli in „papucii” mei; e ca si cum as scrie despre parte din mine sau mai bine spus despre sufletul si crezul meu.

Am intrat in Agentie acum aproape 12 ani (octombrie 2000) si dintre cei care erau atunci Iulia (Mardare) este cea care este inca face parte din stafful actual. Din 2001 coordonez aceasta Fundatie si imi aduc aminte de prima reactie pe care am avut-o dupa ce Consiliul Director a validat propunerea unuia dintre membrii fondatori – Mariea Ionescu – ca eu sa fiu cel care preia functia de director executiv: m-am retras intr-un birou si am inceput sa plang! Nu plangeam de bucurie, ci mai ales ca reactie nervoasa la responsabilitatea care deriva din gandul ca trebuia sa mentin Agentia macar pe acelasi nivel de dezvoltare ca pana in acel moment. Daca am reusit, altii trebuie sa decida – ceea ce vreau sa aduc in atentie e reactia Iuliei atunci cand a vazut ca sunt extrem de nesigur si ca plang : mi-a trimis un sms in care imi spunea „Nu fi pampalau. Eu iti voi fi alaturi!”. Pastrez in suflet acel mesaj si da, Iulia se tine de acea promisiune facute acum 11 ani si stiu ca o va face in continuare….

Agentia Impreuna este definita de astfel de intamplari care au ca filon comun relatiile – relatiile dintre oameni care lucreaza impreuna si impartasesc idealuri comune. Suntem o familie? Habar nu am! Poate ca da, sau poate ca inca cea mai mare greseala pe care o facem e sa consideram un mediu profesional ca fiind „familia” noastra… cert este faptul ca nimic nu putem face daca respectul, comunicarea si increderea intre noi, cei care formam Agentia IMPREUNA, nu ar exista.

Nu imi doresc sa vorbesc despre trecut. Lasam in spate 13 ani de munca care au condus la o serie de succese si esecuri, de care suntem deopotriva mandri. La toate cele facute au contribuit sute de oameni care au activat IMPREUNA, legati de relatii de genul celor exprimate mai sus si carora nu as putea sa le multumesc in cateva randuri. Nu vreau sa scriu despre trecut si pentru faptul ca nu trebuie sa traim in trecut! Trebuie sa il cunoastem, sa ni-l asumam si din el sa tragem seva actiunilor viitoare, viitorul find cel care trebuie sa ne motiveze. Mi-as dori ca viitorul Agentiei Impreuna in a pune in aplicare actualele obiective sa fie cat mai scurt, pentru simplul motiv ca ceea ce facem noi nu ar mai fi necesar! Realist vorbind, nu cred ca acest lucru se va intampla pe parcursul vietii actualului staff, insa cred ca putem crea, ca si pana acum, actiuni/politici si proiecte care sa conduca la indeplinirea obiectivelor Fundatiei noastre cat mai repede posibil. Iar pentru a consolida facutul facut pana in acest moment e nevoie de oameni care lucreaza si impartasesc idealuri comune.

E o onoare pentru mine sa fac parte din Impreuna si, inca, o mare responsabilitate sa o coordonez. E o onoare sa am colegii pe care ii am. E o onoare ca pot munci pentru a imbunatati viata copiilor mei la modul concret si real. E o onoare si, in acelasi timp, nu e deloc usor sa fii in Agentia „Impreuna” pentru ca a lucra aici te obliga.
Multumesc tuturor celor care cred, lucreaza si sunt IMPREUNA!

LA MULTI ANI!

Gelu Duminica

PS: pe 22 iulie 1999 lua fiinta, in Brasov, Fundatia Agentia de Dezvoltare Comunitara „Impreuna”. In septembrie acelasi an Agentia Impreuna se muta in Bucuresti. Sunt multi cei care au lucrat – inca de la inceputuri – la ceea ce “Impreuna” inseamna acum: Maria, Cora, Amana, Madalina, Mihai, Edi, Irinel, Elena, Marcel, Roxana, Crina, Alex, Ionela, Laura, Catalin sunt doar cativa dintre cei care au contribuit la ceea ce inseamna Impreuna! Tuturor le multumim!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*