Despre inceputul aventurii „Laboratorul de educatie civica”!

afis laboratorul1Atunci cand vorbim despre „Laboratorul de educatie civica” ne este imposibil sa ne limitam doar la activitatile pe care le desfasuram in Scoala nr. 26 din Bucuresti.
Consideram ca este important sa va impartasim cum s-a nascut acest proiect si mai mult decat atat ce inseamna aceasta experienta pentru noi.
O mana de tineri voluntari convinsi ca pot schimba lumea, s-au hotarat sa faca primul pas. Astfel, Programul Tineret in Actiune, sau mai bine zis, Actiunea 1.2 Intiative ale tinerilor, li s-a potrivit ca o manusa. Plecand de la experientele noastre personale si avand in vedere si obiectivele programului TiA, am ajuns la concluzia ca cel mai potrivit pentru noi ar fi sa realizam o serie de activitati cu elevi de clasele 5-8. Am considerat ca aceste activitati ne-ar oferi ocazia, atat noua, cat si copiilor implicati in proiect, sa invatam ce inseamna lucrul in echipa, diversitatea opiniilor, participarea activa si pasii pe care trebuie sa-i urmam atunci cand vrem sa ne urmam visele.
Si pentru ca atunci cand iti doresti ceva, primul pas este sa incerci, la fel am facut si noi. Am depus proiectul si odata ce acesta a fost aprobat, a inceput marea aventura.
Astazi vom impartasi cu voi doar impresii din etapa de pregatire a proiectului. Astfel, cu sprijinul Programului Tineret in Actiune, o parte din echipa noastra a participat la un curs de Metode si instrumente de educatie non-formala in context TiA. Trainingul ne-a ajutat sa intelegem cum trebuie sa lucram cu elevii, sa alegem corect jocurile in functie de obiectivul activitatilor noastre, si mai mult decat atat, sa avem incredere in noi. Apoi, colegii din cadrul fundatiei noastre ne-au ajutat sa intelegem ce inseamna sa implementam un proiect si au fost alaturi de noi atunci cand am intampinat mici dificultati inerente in lucrul cu copiii.
Etapa de pregatire a fost foarte importanta pentru noi pentru ca am avut ocazia sa ne cunoastem mai bine, sa ne stabilim clar sarcinile, astfel incat sa fim cat mai pregatiti pentru intalnirile cu beneficiarii nostri. Dar asta este o alta poveste, pe care o vom continua in zilele urmatoare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*