Caravana “Tu ce vrei să te faci când vei fi mare?” a pornit la drum!

Prima oprire a fost aproape de casă: Şcoala nr. 168 din Capitală. Emoţiile, nerăbdarea, curiozitatea de a vedea cum reacţionează copii, cam acestea au fost sentimentele care ne-au purtat paşii spre mica şcoală de cartier.
Am fost primiţi cu drag de domnul director şi de copiii care au participat la activitatea noastră. Filmul a curs lin ca o poveste, însă prezenţa lui Sorin Sandu alături de noi ne-a ajutat să le arătăm celor mici că cei din film nu sunt doar nişte personaje fictive, ci ele există cu adevărat. Mai mult decât atât, Sorin a reuşit să le capteze atenţia îndemnându-i în acelaşi timp să viseze, dar şi să înveţe pentru a reuşi partea cea mai importantă şi cea mai grea a călătoriei ce-i aşteaptă: împlinirea visului.

La final am primit mulţumiri şi felicitări de la profesorii prezenţi la activitate, dar şi de la o elevă de clasa a V a care ne-a mulţumit că am prezentat filmul şi la ei în şcoală. Întrebată ce vrea să se facă când va fi mare, mi-a răspuns: „Profesoară”. Acum, gândindu-mă la ea, nu pot să nu mă întreb dacă s-a regăsit cumva în povestea Mioarei sau poate că modelul pe urmele căruia dorea să meargă, era chiar mai aproape de ea, întruchipată în doamna profesoară de istorie (de etnie romă).
Povestea noastră va continua şi mâine, într-o altă şcoală, cu alţi copii şi alte modele, dar cu aceleaşi vise şi aceeaşi întrebare: „Tu ce vrei să te faci când vei fi mare?”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*