Emilia Ion, Miss Balul Studenților Romi 2011

Peste 200 de suflete au animat aseară clubul Blue Night din Regie pentru a-i sărbători pe cei mai deștepți, talentați și frumoși studenți romi. Însă, mai mult decât atât, Balul Studenților Romi a fost o ocazie în plus ca tinerii aparținând acestei minorități să renunțe la măștile pe care mulți dintre ei trebuie să le poarte în societate și o invitație pentru toți ceilalți să privească dincolo de stereotipuri. „Masca” a fost laitmotivul petrecerii condimentate cu două recitaluri de excepție susținute de Connect-R și Stefania Calofir, iar Agenția Împreună a fost și anul acesta un partener și prieten de încredere al studenților romi. Și, de ce să nu recunoaștem, în momentul în care au fost prezentați concurenții de la Miss și Mister Balul Stundenților Romi – atracția principală a serii –, am avut mari emoții. Asta pentru că Agenția a fost reprezentată în concurs de Emilia Ion, fostă voluntară și actuală angajată a echipei „Împreună”.
Colega noastră, studentă în anul 3 la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Specializarea Asistență Socială, a avut de înfruntat 3 probe alături de alte 4 concurente, la rândul lor studente la diverse facultăți din București. La finalul probelor, pe parcursul cărora Emilia și-a etalat frumusețea, eleganța, dar și cunoștințele despre minoritatea pe care o reprezintă, emoțiile noastre au fost răsplătite: juriul a ales-o pe Emilia ca regină a balului.
Cu siguranță că acest titlu o bucură pe Emilia, așa cum pe noi ne onorează, însă, mai presus de toate, o responsabilizează. Ea este acum purtătoarea de cuvânt informală a unei generații care poartă pe umeri o dulce povară: aceea de a schimba mentalități și de a mișca conștiințe. Iar prin extensie ne responsabilizează pe noi toți pentru a continua lupta susținută de acești tineri minunați pentru o lume care să spună NU discriminării și DA egalității.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*