8 Aprilie si Universitatea din Bucuresti

Vineri 8 aprilie 2011 Agentia de Dezvoltare Comunitara “Impreuna”, in parteneriat cu Sastipen, Step by Step si Agentia Nationala pentru Romi, au organizat un spectacol cu celebra trupa Mahala Rai Banda in curtea Facultatii de Drept (Universitate) pentru a celebra Ziua Romilor de Pretutindeni.
La eveniment au participat aproximativ 250 de tineri studenti, romi si neromi, care s-au distrat si au dansat impreuna timp de 90 de minute pe scena improvizata in curtea si pe scarile Universitatii din Bucuresti.
Cel mai important lucru pentru noi a fost faptul ca acest eveniment a contribuit la recunoasterea zilei romilor ca un moment pe care Universitatea din Bucuresti si-l asuma si il trateaza asa cum se cuvine. Nu in ultimul rand faptul ca mai mult de 2/3 dintre cei care au participat au fost neromi , ne face sa credem ca exista sperante pentru ca diversitatea etnica si culturala sa fie promovata ca o valoare a mediului universitar din Romania.
Suntem siguri ca vor exista si voci care vor considera ca Iustinian, Cicerone sau Papinian s-au rasucit in mormant pentru ca un astfel de spectacol girat de Universitatea din Bucuresti. Tuturor celor gandesc asa le reamintin ca toti cei mentionati mai sus au promovat justitia ca si valoare a umanitatii si ca Universitatea nu apartine doar romanilor “puri”… in egala masura ea este si a romilor, maghiarilor, turcilor, armenilor etc care trebuie sa vada si sa (se) simta protejati, din punct de vedere etnic si cultural, de ceea ce Universitatea promoveaza ca si valori fundamentale.

Cateva poze de la eveniment mai jos:
Mahala Rai Banda
8 aprilie - Hora Universitatii
public


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*