Suntem romi – in consecinta suntem infractori!

“Vineri la ora 9.00, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mehedinţi va organiza bursa locurilor de muncă pentru rromi şi pentru persoanele care se vor elibera din detenţie în luna iunie 2010. Bursa este organizată, la solicitarea conducerii Penitenciarului Drobeta Turnu Severin. La acest târg de locuri de muncă vor participa şi persoane care urmează a fi eliberate din detenţie în luna iunie a acestui an, încercându-se astfel integrarea pe piaţa muncii şi a acestei categorii de persoane.” (adevarul.ro, 21.06.2010)
Salutam si pe aceasta cale decizia AJOFM Mehedinti de a pune sub aceeasi umbrela persoanele de etnie roma aflate in cautarea unui loc de munca si detinutii. Suntem siguri ca argumentul avut in vedere in aceastei decizii a tinut si de definirea termenului de “rom/tigan” din DEX si anume “epitet acordat unei persoane cu apucaturi rele”.
In consecinta propunem ca pe viitor Bursa locurilor de munca pentru romi sa fie organizata concomitent cu cea pentru persoanele dependente de drog, dizabilitati mentale etc sau ,de ce nu, cu tinerii proveniti din centrele de plasament. Oricum in mintea unor rasisti a fi rom subsumeaza toate categoriile de mai sus.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*