Agenția Împreună s-a alăturat festivalului în inițiativa “Adoptă un Documentar”, adoptând filmul „FC Roma” din secțiunea „Jocurile fricii”.

Festivalul internațional de documentar și drepturile omului One World Romania revine București cu ediția a 10-a aniversară! Între 13 și 19 martie vă așteptăm la Cinema Elvire Popesco, Eforie, Union și Sala Horia Bernea, Cinema Muzeul Țăranului cu peste 60 de documentare selecționate cu atenție, care funcționează ca doctorii pentru minte și suflet. One World Romania 10 vorbește despre fricile oamenilor – ale celor care se baricadează în casă sau ale celor care se răzvrătesc, până la urmă ale noastre ale tuturor.

Ediția din acest an cuprinde 11 secțiuni tematice, proiecții speciale, matinee pentru liceeni, un legathon pe drepturile omului, discuții cu publicul după fiecare proiecție având ca invitați experți și regizori ai filmelor și dezbateri pe diferite teme relevante pentru societate românească și în strânsă legătură cu selecția de documentare. Programul complet al #OWR10 #fărăfrică este disponibil pe http://oneworld.ro/2017/l/ro/program/.

Agenția Împreună s-a alăturat festivalului în inițiativa “Adoptă un Documentar”, adoptând filmul „FC Roma” din secțiunea „Jocurile fricii”.

În ultima ligă din Republica Cehă, o echipă de fotbaliști romi încearcă nu atât să câștige cât pur și simplu să joace. Multe dintre celelalte echipe preferă să piardă prin neprezentare decât să fie pe teren cu un grup de romi. Când FC Roma joacă finalmente împotriva altora, primește ca bonus insulte și mențiuni repetate despre Hitler. Iar tristețea, umorul și absurditatea situației în care se găsește FC Roma sunt, din păcate, poate prea familiare nouă în România.

Trailer: http://bit.ly/2mKYVfs | Descriere: http://oneworld.ro/2017/l/ro/fc-roma-314/
Proiecții: marți, 14 martie, 20:30, Eforie (Lansare Kinedok) | miercuri, 15 martie, 18:00, Elvire Popesco

Ambele proiecții vor fi urmată de o discuție cu publicul alături de regizorul filmului, Tomas Bojar.

Tratamentul cu documentarele #OWR10 se recomandă tuturor celor care vor să își înfrunte fricile. Vă așteptăm la film!

fc-roma cover-owr10

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*