Asociaţia Adelina

Asociaţia Adelina a fost înfiinţată în anul 2009, în comuna Şicula din judeţul Arad şi are ca principal obiectiv ajutorarea persoanelor aflate în situaţie de risc, axându-se pe asistenţă socială şi medicală şi pe oferirea de mese calde, o dată pe săptămână.

Aura şi Cornel Buneci, fondatorii organizaţiei, asistenţi medicali pensionaţi, au cooptat în demersurile lor şi câţiva doctori şi asistenti care fac voluntariat, reuşind să ajute un număr cât mai mare de oameni aflaţi în nevoie, cu ajutorul unui cabinet medical mobil.

O dată pe săptămână, din fonduri proprii, asociaţia Adelina oferă o masa caldă, într-un spaţiu închiriat, pentru 15 – 20 de persoane nevoiaşe. De asemenea, derulează un alt proiect de ajutorare pentru o familie defavorizată, compusă din mama, cei şase copii şi bunicii acestora. Casa în care locuiau, era una rudimentară, care nu oferea nici un fel de condiţii pentru o locuire decentă. Astfel, făcând apel, către diverse persoane, membrii organizaţiei, au reuşit să strângă fonduri pentru a fora o fântână în curtea familiei, iar cu ajutorul voluntarilor şi a materilelor de construcţie donate au construit o altă casa. Urmează ca în perioada imediat următoare să fie pus acoperişul şi montate uşile şi geamurile, pentru ca în cel mai scurt timp, familia să se poată muta în noua locuinţă.

Organizaţia este membră a Reţelei de Incluziune Socială a Romilor ( RISOROM)*, care îşi propune formarea și dezvoltarea unei rețele de organizații, în special rome, care să devină un real partener de dialog al structurilor publice la toate nivelurile; capacitarea ONG-urilor, prin formare, internship și asistență tehnică, în domeniile accesării de fonduri, implementării de proiecte și advocacy şi implementarea unei campanii de advocacy vizând intensificarea și prioritizarea accesării de fonduri în beneficiul comunităților de romi.

 

*Proiectul Rețeaua de Incluziune Socială a Romilor – Capacitare și Advocacy”, finanţat prin intermediul Programului Fondul ONG în România, subcomponenta 5.2 – Sprijin pentru inițiative care contribuie la dezvoltarea unui cadru favorabil pentru ONG-uri în România și creșterea reprezentării sectorului neguvernamental, implementat de Agenția de Dezvoltare Comunitară „Împreună” în parteneriat cu Fundaţia Policy Center for Roma and Minorities şi Centrul de Resurse pentru participare publică își propune capacitarea organizațiilor mici și medii de la firul ierbii de a accesa fonduri și de a derula campanii de advocacy pentru prioritizarea problemelor comunităților de romi pe agendele publice.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*