ANUNȚ SELECȚIE PARTICIPANȚI

 

 Program de pregătire complexă

pentru împuternicirea reprezentării romilor la nivel local

 

Ce ne dorim:

Să sprijinim reprezentarea intereselor locale la nivelul comunităților de romi.

Cum?

Programul este construit în 3 etape:

  1. Instruire – 20 de romi (tinerii sunt încurajaţi să aplice) care doresc să candideze în alegerile locale din 2016 vor beneficia de un program de instruire complexă construit pe baza nevoilor identificate la nivelul comunităților. Astfel, se vor asigura 4 (patru) sesiuni de formare în domenii necesare unei mai bune reprezentări a nevoilor de la nivel local (leadership, administrație locală, advocacy – mobilizare comunitară și organizare electorală).
  2. Întâlniri / Schimburi de experiență – se vor organiza o serie de întâlniri și schimburi de experiență între participanții la curs și reprezentați ai partidelor politice, dar și cu diverși aleși locali romi în legislatura 2012-2016. În acest fel se asigură un transfer de cunoștințe necesar lucrului în teren.
  3. Mentorat – Aleșii locali romi, cu experiență bună de lucru în legislatura 2012-2020 vor sprijini, în calitate de mentor, participanții la cursul de formare. Mentorul va oferi sprijin în dezvoltarea campaniei de participare publică și va transfera lecțiile pe care acesta le-a învățat pe parcursul mandatului.

Fiecare participant la cursul de formare va trebui să dezvolte un plan de participare publică ce trebuie implementat în localitatea în care își va desfășura campania electorală, plan care poate beneficia de un sprijin financiar, sub formă de premiu,  de 500 Euro (echivalent în lei) pentru implementare.

Cat durează proiectul

Decembrie 2015  – iunie 2016

Cum ne selectăm beneficiarii în acest program

–          Cei care doresc să aplice la acest program trebuie să trimită un CV însoțit de un eseu cu tema „De ce îmi doresc să candidez?” pe adresa de email office@agentiaimpreuna.ro cu mențiunea „Program de pregătire complexă pentru împuternicirea reprezentării romilor la nivel local”, până pe data de 16 decembrie 2015 orele 24,00. O comisie de selecție, formată din 6-9 membri, va analiza și puncta  fiecare aplicație în parte. Selecția se va face în funcție de punctajul obținut.

–          Candidații eligibili pentru a participa la acest program trebuie să semneze un „Angajament” prin care se obligă să participe la toate activitățile proiectului. Majoritatea activităților se va desfășura în week-end.

 

Întrebări suplimentare: gelu.duminica@agentiaimpreuna.ro sau la telefon 021.210.05.39, în atenția dlui Gelu Duminică.

 

Proiect susţinut financiar de Ministerul Afacerilor Externe Olanda

 

Anunt în format PDF: ANUNT SELECTIE PARTICIPANTI


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*