Acordarea de tichete-cadou începând cu 2016

Acordarea de tichete-cadou ca beneficiu pentru angajațil a reprezentat pentru angajatori, încă de la legiferarea acestora în anul 2006, un instrument deși la îndemînă, ambiguu datorită lacunelor și neclarităților legislative. Legea 193/2006 privind acordarea de tichete cadou și a tichetelor de creșă prevede că acestea se pot utiliza pentru campanii de marketing, studii de piață, promovarea pe piețe existente sau noi, protocol, cheltuieli de publicitate, sau cheltuieli sociale.

Dacă utilizarea pentru campanii de marketing, studiul pieței, promovarea pe piețe existente sau noi, cele pentru protocol și pentru cheltuielile de publicitate nu se adresează salariatilor unor companii, acestea putând fi acordate de către angajatori salariaților în vederea cheltuielilor sociale.

ÎIncepand cu ianuarie 2016, data la care vor intra in vigoare prevederile Noului Cod Fiscal, putem spune ca beneficiem de o clarificare a cadrului legal în ce priveste acordarea tichetelor cadou salariatilor. Astfel, la art. 76 (3) litera H din Noul Cod Fiscal – Legea 227/2015, tichetele cadou sunt prevăzute ca avantaje în natură, impozabile, cu exceptia destinațiilor și limitelor de la alin. 4 litera A a aceluiași articol. Apar așadar în legislație situațiile și limitele în care pot fi acorate tichete-cadou către salariați în vederea cheltuielilor sociale:

  1. Cadourile, inclusiv tichetele cadou, oferite de angajatori salariaților în beneficiu propriu cât și în beneficiul copiilor minori ai acestora, cu ocazia Paștelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului sau a sărbătorilor similare ale altor culte religioase;
  2. Cadourile, inclusiv tichetele cadou oferite salariatelor cu ocazia zilei de 8 Martie în limita a 150 de RON/salariat pentru fiecare eveniment.

Noutatea introdusă de către prevederile Noului Cod Fiscal – Legea 227/2015 o reprezintă neimpozitarea tichetelor cadou acordate salariaților pentru cheltuielile sociale menționate mai sus, față de prevederile vechiului Cod Fiscal ce va fi valabil pînă la data de 31 decembrie 2015. În așteptarea normelor metodologice la Noul Cod Fiscal – Legea 227/2015, până la noi completări și lămuriri la art 76 (3) litera h, stim cunoaștem faptul că angajatorii pot acorda tichete cadou salariaților în limita a 150 RON cu ocazia Paștelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului și zilei de 8 Martie, pentru acestea nereținându-se impozit pe venit și contribuții sociale.

Mai multe informații aici.

 

 

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*