Anunţ selecţie elevi şi studenţi

                                                                                     

 

Fundaţia Agenţia de Dezvoltare Comunitară “Împreună” recrutează un număr de 10  liceeni / studenţi romi care vor activa ca şi voluntari în cadrul proiectului „Terni Godi: Despre puterea de a visa”. Aceștia își vor desfășura activitatea și trebuie să provină  din  localităţile Calvini, Cândeşti (jud. Buzău), Băleni, I.L.Caragiale (jud. Dâmboviţa), Giurgiu, Gostinari (jud. Giurgiu), Jilava, Piteasca (jud. Ilfov), Vărbila, Vărbilău (jud. Prahova).

Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul Fondului ONG în România şi îşi propune să promoveze educaţia ca mijloc de dezvoltare şi reuşită profesională.

 Pentru mai multe informaţii despre proiect accesaţi:

http://agentiaimpreuna.ro/?page_id=2277

 Cei 10  tineri selectaţi vor activa ca şi agenţi multiplicatori în cadrul acestui proiect şi vor avea ca responsabilităţi:

 • Participarea la 1 program de formare cu o durată de 4 zile;
 • Organizarea a 16 întâlniri cu 20 de elevi de clasele V-VIII pe o perioadă de 7 luni. Veţi discuta astfel cu ei despre ce vor să se facă când vor fi mari, ce licee şi-ar dori să urmeze, le veţi fi ca un frate/soră mai mare; veţi viziona împreună filme tematice şi veţi discuta despre ce înseamnă să fii de etnie romă în România. Astfel, fiecare întâlnire va avea un subiect, iar noi îţi vom pune la dispoziţie materialele necesare pentru desfăşurarea ei.
  • Sprijin în desfăşurarea evenimentului local care presupune vizionarea filmului Povestea lui Ilie în rândul părinţilor.

 Ce îţi oferim:

 • Un training de formare în cadrul căruia veţi învăţa să comunicaţi eficient cu elevii, părinţii şi cadrele didactice, cum să vă învingeţi teama de a vorbi în public, cum să promovaţi poveşti de viaţă de succes în rândul comunităţilor rome;
 • Sprijin în realizarea a 16 întâlniri de mentorat cu elevii de clasele V-VIII: Vom merge cu voi la prima întâlnire cu elevii, vom păstra legătura permanent şi vom învăţa împreună cum să găsim soluţii pentru problemele pe care le vom identifica.
 • De asemenea, decontăm transportul, asigurăm materialele didactice pe care le veţi folosi, precum şi un protocol la fiecare întâlnire pe care o veţi organiza.

 Cerinţe:

 • Liceeni romi sau studenţi care îşi asumă identitatea etnică în public si care au o situaţie şcolară bună;
 • Disponibilitatea de a participa la programul de formare la începutul lunii septembrie şi de a desfăşura cele 16 întâlniri cu elevii;
 • Disponibilitatea de a se deplasa de două ori pe lună în localităţile selectate în cadrul proiectului (în cazul liceenilor şi a studenţilor care învaţă într-o altă localitate);

 Beneficii:

 • Dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi lucru în echipă;
 • Punerea în aplicare a cunoştinţelor dobândite în cadrul programului de formare;
 • Diplomă de recunoaştere a competenţelor dobândite pe parcursul derulării proiectului;
 • Posibilitatea de continuare a colaborării cu organizaţia noastră;
  • Premii la finalul activităţilor de mentorat. Cei mai activi voluntari vor fi răsplătiţi cu vouchere în valoare de minim 1000 lei cu care îşi vor putea achiziţiona diferite materiale necesare dezvoltării lor profesional – academice (Ex: cărţi de specialitate, manuale, tablete etc).

Pentru înscrieri, persoanele interesate sunt rugate să trimită următorul formular de înscriere completat la adresa de email: delia.stan@agentiaimpreuna.ro, persoana de contact Delia Stan.

Formular înscriere

 Menţionăm faptul că selecţia finală se va realiza pe baza formularului de înscriere şi în urma unui interviu telefonic.

 

 

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informțiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.

Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesati www.eeagrants.org


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*