Evolutia pietei muncii in 2015 – Care sunt companiile care cauta noi angajati?

Conform companiei de recrutare resurse umane ManpowerGroup, nivelul angajabilitatii in Romania anului 2015 este unul favorabil celor care isi cauta un loc de munca. Angajatorii prevad o crestere moderata dar stabila a numarului total de angajati in trimestrul I, la fel ca si in ultimele patru trimestre. Cifrele arata ca  13% dintre angajatori prognozeaza cresteri ale numarului de angajati, 12% anticipeaza scaderi, iar 73% nu intentioneaza sa isi redimensioneze in nici o directie forta de munca. Comparand cu datele referitoare la anul 2014, observam ca aceste cifre indica o crestere de 3 procente a trendului de angajare.

In ceea ce priveste domeniile care cauta forta de munca, acestea raman preponderent in sfera IT, fie ca vorbim despre componenta software sau despre cea hardware. Alte domenii in crestere sunt cel al Finantelor si Contabilitatii, Inginerie si Servicii Clienti.

„Planurile de angajare variaza si in functie de marimea organizatiei. Angajatorii din organizatii mari, de peste 250 de angajati, au cele mai ferme intentii de crestere a fortei de munca raportand o Previziune de +18%, de doua ori mai puternica decat media nationala.”

Valentin Petrof, directorul general al ManpowerGroup Romania

„Endava, care activeaza in domeniul serviciilor IT, a inaugurat, joi, la Cluj-Napoca, un centru de dezvoltare si suport. In urmatorii doi ani, acestia isi propun sa angajeze inca 300 de persoane cu studii in domeniul IT. Prin mutarea in noul sediu ne consolidam operatiunile din Cluj-Napoca intr-un singur spatiu de birouri, ceea ne va permite sa mentinem ritmul de crestere al echipei cu 25% pe an. Avem aici 550 de angajati si planuim sa angajam inca 140 de specialisti IT in urmatoarele 12 luni, iar in doi ani ne-am propus sa trecem de 850 de persoane in acest sediu.”

John Cotterell – director general Endava – pentru incont.ro

 

Mai multe informatii aici.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*