Țintele de mediu referitoare la reciclarea aparaturii electrice

Începând cu data de 12 mai se vor modifica reglementările referitoare la obligația reciclării deșeurilor provenite din echipamentele electrice puse în piață de producători sau de cei care le importa ori fac asemenea achiziții intracomunitare, precum și țintele de mediu privind reciclarea echipamentelor electrice, electronice și electrocasnice aferente anilor 2016-2021. 

Ratele anuale minime de colectare ce trebuie atinse de către producători (exprimate în procente) vor fi de peste 40% în 2016, 45% între 2017 și 2020 și 65% începând cu 2021. Așadar, firmele care pun pentru prima data în piață echipamente din categoria celor electrice trebuie să asigure reciclarea acestora. Procentele enumerate mai sus se determină ca pondere cantitativă per kilogram deșeuri electrice reciclate în totalul de kilograme de echipamente puse în piață.

Ordonanța menționează de asemenea o serie de precizări tehnice și o listă de sancțiuni, eșalonate pe 3 secțiuni,  pornind de la 500 lei până la 50.000 lei, în funcție de gravitatea neregulilor descoperite.

 

 

 

Mai multe informații aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*