Registrul cu bani personali ai angajaților

 

În Monitorul Oficial a fost publicat recent ordinul Ministrului Finanțelor privind aprobarea Registrului cu banii personali ai salariaților ce deservesc unitățile cu case de marcat fiscale. Se instituie și obligația notificării autorității fiscale în termen de 5 zile lucrătoare de la apariția acestui ordin, adică până la finele săptămânii următoare. Documentul instituie modelul Registrului de bani personali ce trebuie ținut de către persoanele ce efectuează vânzări de bunuri/prestări de servicii direct către populație, utilizând case de marcat fiscale. Urgența derivă din faptul că în termen de 5 zile lucrătoare de la data publicării prezentului ordin, respectiv până vineri 08 mai 2015, trebuie notificată autoritatea fiscală prin care se anunță înființarea Registrului cu banii personali ai salariaților și numărul de pagini al acestuia. 

Registrul se prezintă sub forma unui caiet cu pagini A4, ce trebuie numerotat crescător, pe ultima filă semnând administratorul sau înlocuitorul de drept al acestuia. În Registrul banilor personali se va completa zilnic la începutul programului de lucru, de către salariații operatorului economic „aferenți unității de vânzare a bunurilor/prestare a serviciilor”. Așadar, nu toți salariații unei societăți vor completa aceste sume în Registrul de bani, ci numai cei din incinta locației de vânzare sau cei arondați acestei locații de vânzare.

Registrul trebuie utilizat din data de 30 aprilie 2015, data publicării în Monitorul Oficial, însă contravențiile pentru nerespectarea acestei obligații se vor aplica doar pentru fapte constatate după data de 08 mai 2015. Acest termen derivă din prevederile art. VIII din OUG nr. 8/2015 privind modificarea reglementărilor aplicabile caselor de marcat fiscale, publicată în Monitorul Oficial din data de 28 aprilie 2015.

 

Mai multe informații aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*