Migratie, romi si Romania

Ieri Fundatia noastra a trimis o scrisoare catre Ministerul Muncii din Romania cu urmatorul text:
„Stimate domnule Ministru Mihai Seitan,
In contextul ultimelor evenimente din Franta precum si a numirii unui secretar de stat care se ocupe de problematica migratiei in aceasta tara, va rugam sa analizati posibilitatea de a avea o intrevedere cu o delegatie a organizatiilor rome active in domeniul incluziunii sociale a minoritatii romilor din Romania.
In cadrul acestei intalniri putem face schimb de idei, discuta si agrea o serie de masuri comune care sa contribuie la crearea unui cadru strategic de interventie a Guvernului Romaniei pentru incluziunea si dezvoltarea socio-economica a minoritatii rome din Romania.
Ne exprimam disponibilitatea de a organiza o astfel de intalnire/dezbatere in perioada imediat urmatoare, bineinteles daca si dumneavoastra considerati ca acest lucru este oportun.
Cu speranta ca vom primi un raspuns in cel mai scurt timp posibil, va asiguram de intreaga noastra disponibilitate.”

PS1. Astazi am primit raspuns de la MMFPS prin care suntem invitati vineri 13.08.2010 la o intalnire cu dl. secretar de stat Mocanu „in vederea discutarii proiectelor pentru cetatenii de etnie roma finalizate sau aflate in derulare de catre fundatiile si asociatiile de profil cat si de eventuale proiecte de viitor”. In acelasi cadru se propune si o discutie „cu privire la colaborarea organizatiilor nonguvernamentale cu autoritatile centrale si locale”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*