Comunicat de presă

Conferință de diseminare a rezultatelor inițiativei de participare publică “Apa nu e lux”

Comunicat de presă

24 Iunie 2015

 În cadrul proiectului „Democraţie participativă. Pilotarea unei inițiative cetăţeneşti pentru comunităţile interetnice din România”, finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România,  cu un buget total de 82,600.00 de euro, Agenția de Dezvoltare Comunitară „Împreună” organizează în data de 25 iunie Conferința de diseminare a rezultatelor inițiativei de participare publică “Apa nu e lux”.

Scopul evenimentului din 25 iunie 2015 este acela de a dezbate împreună cu toți actorii relevanți (societate civilă, foști guvernanți, actuali guvernanți și reprezentanți ai partidelor politice) cauzele accesului limitat la apă potabilă în România și de a identifica posibile soluții astfel încât tuturor cetățenilor României să le fie garantat dreptul la apă în cel mai scurt timp.

În luna mai, Agenția “Împreună” alături de o serie de organizații susținătoare a inițiat campania de participare publică “Apa nu e lux” prin care ne-am propus să atragem atenția asupra problemei accesului la apă potabilă în România prin diverse demersuri, cea mai amplă acțiune fiind cea de strângerea de semnături.

România, ca stat membru al Uniunii Europene, și-a asumat obligația ca până în anul 2018 să asigure pentru toate localităţile cu peste 2.000 locuitori accesul la apă potabilă de calitate şi la canalizare precum şi dotarea cu staţii de epurare a apelor uzate în proporţie de 100%. Cu toate acestea, în 2013, potrivit Institutului Național de Statistică, 1,3% dintre localitățile urbane și 28,3% dintre localitățile rurale din România nu dispuneau de rețele de distribuție a apei.

Pentru mai multe detalii despre proiect puteți adresa întrebări la adresele de email office@agentiaimpreuna.ro / alexandra.hosszu@agentiaimpreuna.ro sau la numărul de telefon 021.210.05.30, persoană de contact Alexandra Hosszu.

 2


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*