Noile tichete de masă, acum în format electronic

CESP-SPO
Calitate, eficiență și servicii profesioniste în serviciul public de ocupare din regiunile Nord-Est, Centru și Sud-Muntenia

Axa prioritară 4: Modernizarea Serviciului Public de Ocupare

Domeniul major de intervenție 4.1: Întărirea capacității SPO pentru furnizarea serviciilor de ocupare

Număr contract: POSDRU/123/4.1/S/129602

 

Noile tichete de masă, acum în format electronic

 

Legea nr.291/2013 pentru modificarea Legii nr.142/1998 în ceea ce privește acordarea tichetelor de masă introduce posibilitatea ca angajatorii să acorde salariaților tichete de masă și în format electronic, nu doar pe suport tip hârtie, asa cum este în prezent. Acestea vor fi oferite sub forma unui portofel electronic alimentat de către emitenți cu valoarea nominală a acestora.

Compania Sodexo, un jucător important pe piaţa românească a tichetelor, emite, începând cu anul acesta, tichete de masă în format electronic, compania fiind autorizată pentru această activitate de către Ministerul Finanțelor Publice. „Voucherele de masă în format electronic ajută la modernizarea sistemului de tichete valorice din România, oferindu-le companiilor și angajaților acestora acces la cele mai noi tehnologii și, în același timp, posibilitatea de a alege soluția optimă pentru fiecare. La nivel global, grupul Sodexo emite 65%-70% din volumele sale pe carduri și ne așteptăm ca tichetele de masă în format electronic să se bucure de succes și în România” declară Jean Istasse, CEO Sodexo România.

Prevederile care limitează utilizarea a maximum două tichete de masă pe zi vor fi eliminate, iar angajatorii vor alimenta suportul electronic cu valoarea nominală aferentă tichetelor de masă, care va fi folosită exclusiv pentru achiziționarea de produse alimentare, retragerea de numerar nefiind permisă. Pe lângă implementarea reglementărilor privind acordarea tichetelor de masă pe suport electronic, proiectul urmărește și alte obiective, precum: creșterea disciplinei contractuale și siguranței financiare a sistemului tichetelor de masă și asigurarea unui control mai eficient al utilizării lor.

Mai multe informații aici.

 

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*