Comunicat de presă. Februarie 2015

 

Democraţie participativă. Pilotarea unei inițiative cetăţeneşti pentru comunităţile interetnice din România

 

Comunicat de Presă

 

Proiect finanţat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG România

 

 

 

Agenţia de Dezvoltare Comunitară „Împreună” a organizat, în perioada 13-15 februarie, cel de-al 3-lea curs în cadrul proiectului Democrație participativă. Pilotarea unei inițiative cetățenești pentru comunitățile interetnice din România” cu tema “Elaborarea unui plan de acţiune în procesul de dezvoltare comunitară”. Participanții la curs sunt 12 reprezentanți ai celor 3 ONG-uri locale partenere: Agenţia de Dezvoltare Comunitară Buzău, Asociația Centrul de Resurse pentru Egalitate AEQVITAS (Olt) și Centrul de Resurse Appolo (Prahova).

 

Scopul acestui curs a constat în sprijinirea participării active a grupurilor de iniţiativă locală formate în cele 30 de comunități în care se implementează proiectul  în vederea întocmirii unor planuri de acţiune specifice soluţionării problemelor locale de interes comun.  Obiectivele cursului  au fost: (1) îmbunătăţirea cunoştinţelor, aptitudinilor, atitudinii şi experienţei necesare dezvoltării capacităţii de colaborare efectivă şi eficientă între reprezentanți ONG-urilor și autoritățile publice locale; precum şi (2) elaborarea unor planuri de acţiune locală, specifice nevoilor/problemelor identificate de grupurile de inițiativă locală.

 

Pentru mai multe detalii despre proiect puteți adresa întrebări la adresele de email office@agentiaimpreuna.ro / alexandra.hosszu@agentiaimpreuna.ro sau la numărul de telefon 021.210.05.30, persoană de contact Alexandra Hosszu.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*