Munca suplimentară – ce este și cum este renumerată

Munca suplimentară – ce este și cum este renumerată

 

Conform Codului Muncii, munca suplimentară este munca prestată în afara duratei normale a timpului de muncă săptămânal stabilit contractual.

Durata tipică a timpului de muncă pentru salariații cu normă întreagă este de 8 ore pe zi, respectiv 40 ore pe săptămână. În ceea ce privește tinerii cu vârste până în 18 ani, durata normală este de 6 ore pe zi, respectiv 30 ore pe săptămână, dar în acest caz munca suplimentară este interzisă prin lege. Durata maximă legala a timpului de muncă nu poate depăși 48 de ore pe săptămână, incluzând orele suplimentare.

Munca suplimentară nu poate fi realizată fără acordul salariatului, cu excepția unor cazuri de forță majoră sau pentru lucrări urgente, destinateprevenirii producerii unor accidente sau înlăturării consecințelor unui accident în cazul în care acestea ar putea duce la noi probleme.

Munca suplimentară se compensează prin ore libere plătite în următoarele 60 de zile calendaristice după afectuarea acesteia. Mai exact, salariatul care a muncit ore suplimentare într-o anumită lună va fi trecut în pontaj cu numărul de ore suplimentare, el beneficiând pe luna respectivă de salariul corespunzator orelor prestate peste programul normal de lucru. În cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul de 60 zile, în luna următoare munca suplimentară va fi plătită cu un spor de cel puțin 75% față de salariul de bază, acordarea sporului fiind calculată proporțional cu durata perioadei suplimentare.

În perioadele de reducere a activității angajatorul are posibilitatea de a acorda zile libere plătite, din care pot fi compensate orele suplimentare ce vor fi prestate în următoarele 12 luni calendaristice.

Mai multe aici.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*