Munca de noapte, drepturile salariatului și obligațiile angajatorului

Munca de noapte, drepturile salariatului și obligațiile angajatorului

 

Munca pe timp de noapte reprezintă o nișă destul de mare în câmpul locurilor de muncă, așadar este bine să cunoașteți regulile și drepturile legale pe care le aveți dacă sunteți în această situație.

Potrivit Codului Muncii, munca prestată între orele 22:00 și 06.00 (cu posibilitatea abaterii cu o oră în plus sau în minus în funcție de caz) se consideră ca fiind muncă de noapte. Angajatul de noapte este așadar o persoană care lucreză în intervalul menționat mai sus cel puțin 3 ore din ziua de lucru, sau cel puțin 30% din intervalul lunar de lucru.

În contextul muncii de noapte, angajatorul este obligat prin lege să:

–          Se asigure că angajații de noape efectueză un examen medical înainte de începerea activității și, ulterior, periodic.

–          Informeze inspectoratul teritorial de muncă în privința numărului angajaților de noapte.

–          Calculeze durata timpului de lucru conform prevederilor legale existente, în funcție de condițiile postului.

–          Să ofere bani sau compensații echivalente de repaus în situațiile impuse de către contractul colectiv de muncă aplicat.

Salariatul care alege să munceasă noaptea va obține un spor de 25% din salariul de bază dacă a lucrat minim 3 ore de muncă de noapte sau program de lucru redus cu o oră.

Conform prevederilor din Codul Muncii, există categorii de persoane care nu pot muncii noaptea în mod legal: tinerii de până în 18 ani, femeile gravide, femeile care alăptează, etc. În ceea ce privește angajații pe ture de noapte care nu-și mai pot îndeplinii atribuțiile din motive medicale, în cazul lor angajatorul este obligat să îi transfere la o muncă de zi echivalentă din punct de vedere al cerințelor și aptitudinilor.

Mai multe aici.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*