Sfaturi pentru primul interviu

Recrutorul îşi face o impresie despre candidat încă din momentul în care înaintează spre acesta şi îi întinde mâna. Înainte să răspunzi la întrebările standard, el își face deja o părere în funcţie de înfăţişare, mers, privire, zâmbet sau nervozitate.

Ca pentru orice alt test, trebuie să te pregătești din timp pentru interviu. Firmele vor oameni optimiști și motivați, așa încât fii sigur că raspunsurile tale reflectă aceste calități. Chiar dacă fiecare interviu e diferit, există întrebări care apar mereu (o listă poate fi consultată în articolul precedent), iar un răspuns pregătit din timp te va transforma într-o persoană încrezatoare și îl va impresiona pe angajator. Încearcă să te gândești la câteva situații: când te-ai descurcat într-o problemă dificilă, ți-ai depășit limitele sau ai făcut ceva foarte important pentru firma la care ai lucrat înainte – e foarte greu să te gândești pe moment la aceste lucruri.

O altă întrebare frecventă e aceea referitoare la defecte. Intervievatul precaut va ști cum să transforme un răspuns negativ într-unul pozitiv, explicând cum un defect poate deveni o calitate. Spunând că ai probleme pentru că dai foarte multă atenție detaliilor sau ca simți nevoia să fii motivat reprezintă răspunsuri bune. Răspunzând la întrebări negative vorbind despre experiențe trecute înseamnă că ai învățat din greșeli și ai devenit mai bun.

Cea mai importantă regulă este, cu siguranţă, aceea de a fi cât mai natural în timpul interviului şi cât mai sincer. “Prezenţa la interviu are o singură regulă de bază – nu te duce pregătit cu o lecţie învăţată pe dinafară, dar fără consistenţă! Dar nu uita să iei cu tine şi o abordare pozitivă şi bun simţ”, spune Greta Chetreanu,  HR Director al IIRUC Service şi membru al HR Club România.

Există, totuşi, o serie de lucruri de care trebuie să ţii cont dacă vrei să laşi o bună impresie în timpul interviului de angajare:

1. Strânge ferm mâna celuilalt. Atunci când persoana care te intervievează îţi întinde mâna, trebuie să o strângi ferm, nu foarte puternic, dar nici să oferi o mână lipsită de vlagă. Lipsa de fermitate a strângerii de mână denotă lipsă de încredere în sine.

2. Stai drept pe scaun. Poziţia ta trebuie să denote siguranţă şi dezinvoltură, nu oboseală sau slăbiciune.

3. Nu evita să-l priveşti în ochi pe recrutor. Contactul ochilor este un element foarte important în stabilirea primei impresii. Nu exagera cu privitul direct, doar asigură-te că privirea ta se întâlneşte cu cea a recrutorului din când în când.

4. Ai grijă ce faci cu mâinile. Este normal să gesticulezi când vorbeşti, dar nu trebuie să distragi atenţia prin gesturi extrem de largi.

5. Fii relaxat şi zâmbeşte des. Dacă zâmbeşti des, începi să te simţi mai bine în pielea ta şi vei fi mai încrezător. Dacă rămâi încruntat fără să-ţi dai seama, vei transmite starea de încordare şi persoanei care te intervievează.

6. Controlează-ţi vocea înainte de interviu . Nu trebuie neapărat să faci exerciţii de dicţie, dar nu trebuie să laşi vocea să-ţi scape de sub control, de exemplu să vorbeşti prea încet sau prea subţire. O voce fermă, care nu tremură transmite siguranţă şi încredere în sine.

7. Informează-te cu privire la firmă înainte să mergi la interviu. Trebuie să faci un mic research despre instituţie înainte să te prezinţi la interviu, vei face o bună impresie dacă dovedeşti că eşti informat cu privire la companie. „Este ideal să ne interesăm de firma în cadrul căreia este disponibil postul pentru care am aplicat şi să citim cu atenţie anunţul pentru a înţelege care sunt aşteptările de la candidatul adecvat postului disponibil”, spune Mihaela Costea, director HR, Gemisa Business Services şi membru al HR Club România.

8. Răspunde concis la întrebări, Este una dintre cele mai des întâlnite greşeli ale candidaţilor aceea de a „bate câmpii”, de a divaga de la subiect, de a răspunde cu detalii care nu au relevanţă.

9. Oferă cât mai multe exemple concrete. Recrutorii se întâlnesc cu foarte mulţi candidaţi şi primesc de cele mai multe ori răspunsuri generale, abstracte. Dacă vrei să ieşi în evidenţă, concentrează-te să fii cât se poate de concret în răspunsul pe care îl dai şi oferă exemple din activitatea pe care ai desfăşurat-o până acum.

10. Pune întrebări. Nimic nu-l impresionează mai mult pe un recrutor decât capacitatea candidatului de a pune întrebări precise cu privire la jobul pentru care a aplicat. Dacă vii pregătit şi cu una-două întrebări care să arate că eşti bine informat cu privire la companie, cu atât mai bine.

11. Nu îți lăsa telefonul deschis. Sunetul de apel al telefonului in timpul unei conversatii despre locul de munca pe care il doresti iti poate reduce sansele considerabil.

Întotdeauna, înainte de a pleca, exprimă încă o dată interesul față de postul dorit. Asta nu înseamnă să spui ceva fals. Lasă de înteles că ești impresionat de ce ai văzut și ai aflat până acum. Nu uita să mulțumești pentru timpul și interesul acordat. În cursul zilei următoare poți trimite un e-mail prin care să îi spui angajatorului cât de interesantă a fost discuția. Trebuie să fie un mesaj scurt care nu ceară neapărat un răspun. Nu este doar politicos, dar îl va face să se gândească din nou la tine.

După interviu, gândește-te și notează pe o listă ceea ce crezi că nu a mers bine, precum și ce ți se pare că a mers foarte bine. Chiar dacă nu obții postul, vei deveni din ce în ce mai bun cu timpul.

 

Surse: ejobs.ro, ppromania.ro, realitatea.net


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*