Comunicat de presă, 30 octombrie 2014

Lansarea proiectului “Reţeaua de incluziune socială a romilor – capacitare şi advocacy”

 

Agenţia de Dezvoltare Comunitară Împreună, în parteneriat cu Fundaţia Policy Center for Roma and Minorities şi Centrul de Resurse pentru participare publică a lansat miercuri, 29 octombrie 2014, proiectul intitulat ”Reţeaua de incluziune socială a romilor – capacitare şi advocacy, din cadrul Programului Fondul ONG în România – Componenta 5 – Dezvoltarea capacității ONG-urilor; Rețele și coaliții, finanţat cu suma de 150 000 Euro.

Agenția „Împreună” și partenerii săi își propun capacitarea organizațiilor mici și medii de la firul ierbii care lucrează în domeniul incluziunii sociale de a accesa fonduri și de a derula campanii de advocacy pentru prioritizarea problemelor comunităților de romi pe agendele publice.

Proiectul urmărește să consolideze capacitatea instituțională și operațională a 15 ONG-uri preocupate de problematica romilor și dezvoltarea cooperării între acestea, ducând la articularea unei viziuni strategice pe termen lung și la dezvoltarea expertizei privind accesarea de fonduri, managementul de proiect,  gestionarea de fonduri și campanii de advocacy.

La eveniment au participat reprezentanți ai instituțiilor publice din Romania, ai societății civile și ai ambasadelor din București.

În cadrul evenimentului, s-au anunţat rezultatele preliminare ale analizei a sectorului ONG în urma unei cercetări al cărei scop este de a trasa o imagine de ansamblu privind dezvoltarea societății civile în domeniul incluziunii sociale a romilor, de a măsura nivelul de dezvoltare a capacității organizaționale a organizațiilor non-guvernamentale rome și nerome active în domeniul incluziunii sociale a romilor precum și a de identifica în general tipuri de nevoi privnd capacitatea organizațională.

De asemenea, se vor anunța organizațiile selectate să facă parte din rețea.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să contactați – Cerasela Bănică, Coordonator de Proiect, adresa de email cerasela.banica@agentiaimpreuna.ro, tel. 021 210 05 39.

      


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*