Comunitatea prin ochii nostri

Agenţia de Dezvoltare Comunitară „Împreună”  va da mâine startul Taberei de Practică „Comunitatea prin ochii tinerilor”, în localitatea Sângeru de Pădure, judeţul Mureş.

 

Scopul proiectului este acela de a contribui la creşterea gradului de specializare a tinerilor studenţi ai unor filiere din domeniul incluziunii sociale sau domenii conexe acestuia în vederea familiarizării lor cu lucrul în comunităţi de romi.

Obiectivele pun accentul pe familiarizarea a 20 de studenţi romi şi neromi cu lucru în comunităţile de romi care se confruntă cu probleme sociale însemnate şi promovarea diversivităţii şi toleranţei în rândul comunităţii în cadrul căreia se va realiza tabăra de voluntariat. 

Lucrul într-o comunitate de romi le va oferi tinerilor, pe de o parte, posibilitatea de a pune în practică ceea ce au învăţat în timpul cursurilor, fie ele de sociologie, psihologie, sau economie, astfel facilitându-se trecerea de la mediul educaţional spre piaţa muncii. Pe de altă parte, tinerii se vor putea  familiariza cu tradiţiile şi obiceiurile comunităţii de romi precum şi cunoaşterea directă a problemelor pe care cei 200 de beneficiari sunt nevoiţi să le înfrunte.

Timp de 5 zile tinerii vor desfăşura activităţi cât mai diverse, printre care: jocuri cu copii, acţiuni de empowerment cu tineri şi femei, teatrul forum, spectacol alături de membrii comunităţii.

Însă, cel mai important aspect al taberei este acela că ne dorim, şi credem că vom reuşi, să formăm un grup de prieteni, pregătiţi să înveţe împreună, să se implice activ în societate şi să devină un model bun de urmat pentru cei mai mici decât ei.

 

Mâine, 29 august, începe noua aventura a echipei Terni Godi!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*