„Reprezentare și reprezentativitate în comunitățile de romi din România”

București, 28 martie, 2016

INVITAȚIE

Agenția de Dezvoltare Comunitară Împreună – membră a Federației Democratice a Romilor, în parteneriat cu Departamentul pentru Relații Interetnice – Guvernul României, organizează in data de 6 și 7 aprilie, 2016 conferința națională sub titlul:

„Reprezentare și reprezentativitate în comunitățile de romi din România”

Această conferința dorește să ofere o platformă de dezbatere între diferiți actori parte a societății civile rome din România, cu scopul de identifica, și eventual, de a construi o platformă reprezentativa a romilor, de genul Convenția Cadru a Romilor din Romania.

Astfel, conferinţa își propune să mobilizeze, sub o umbrelă comună, atât diferite abordări ale problematici romilor, cât și ideile de acțiune ale tuturor actorilor civici și politici din sfera publică romanescă.

Înscriere: Participarea este condiţionată de completarea formularului de înscriere și trimiterea acestuia până la data de 3 aprilie 2016, ora 24:00 Puteţi accesa formularul dând click aici. După completarea tuturor întrebărilor, apăsaţi butonul „Submit”/”Remitere” pentru a trimite formularul.

Costurile de participare, respectiv cazare și masă vor fi acoperite de organizatori. Transportul participanților va fi acoperit parțial sau integral de organizatori. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să ne scrieți la adresa de email office@agentiaimpreuna.ro sau la numărul de telefon 021.210.05.39, persoană de contact Ana-Maria Băcan.

Cu considerație,

Gelu Duminică

Director executiv

___________________________________________________________________________

Această conferință este parte a Săptămânii Romilor Invizibili. Săptămâna Romilor Invizibili reprezintă o serie de evenimente organizate de Fundația Agenţia de Dezvoltare Comunitară „Împreună” încă din anul 2012, cu scopul de a se arăta că ideile și imaginea populației majoritare asupra minorității rome se bazează pe o serie de prejudecăți și stereotipuri originare dintr-o cunoaștere precară a culturii, a provocărilor sociale, dar și a valorilor minorității rome. Astfel, prin prima evenimentelor, s-a încercat aducerea în fața publicului larg normalitatea vieții de zi cu zi a romilor fără ca aceste persoane să fie considerate cazuri excepționale.

 

___________________________________________________________________________

 

Detalii suplimentare:

*Agenda evenimentului va fi transmisă până la data de 05 aprilie 2016.

*În ceea ce privește decontarea transportului, există următoarele reguli:

1. Dacă călătoriți cu microbuz/tren, biletul se va deconta integral. Vă rugăm să vă asigurați că pe biletul de microbuz veți avea stampila firmei de transport. Biletul de întors se va deconta după transmiterea acestuia în original, prin poștă la adresa str. Mihai Eminescu, nr.124, sc. C, ap.14, Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară “Împreună”.

2. Organizatorii vor asigura cazarea si masa. Cazarea participanților în perioada 6-8 aprilie 2016, se va face în limita locurilor disponibile, luând în considerare distanța parcursă.

In cazuri bine justificate putem asigura si transportul participanților în următoarele condiții:

A: TREN – clasa a-II-a, microbuz, autobuz –  100%

B. AUTOTURISM: bonul de combustibil va fi decontat după cum urmează:
a) 30% – dacă călătoriţi singur/ă
b) 50% – dacă călătoriţi alături de 1 alt participant/ă
c) 70% – dacă călătoriţi alături de 2 alţi participanţi
d) 100% – dacă călătoriţi alături de 3-4 alţi participanţi.

Pentru oricare dintre variantele menționate la punctul B. decontarea transportului se va face în limita a 7.5 litri/100 km, conform legislației în vigoare. Distanțele se vor calcula utilizând site-ul www.distanta.ro.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să ne scrieți la adresa de email office@agentiaimpreuna.ro, sau la numărul de telefon 021.210.05.39, persoană de contact Ana-Maria Băcan. Top of Form

 

 

Postat în Stiri

Agentia Impreuna s-a alaturat initiativei adoptand filmul „Jenica&Perla” din sectiunea „Europains”, la One World Romania

Ca in fiecare an, One World Romania reia initiativa „Adopta un Documentar” prin care promoveaza cauze ce tin de incalcarea drepturilor omului cu sprijinul organizatiilor non-guvernamentale.  Agentia Impreuna s-a alaturat initiativei adoptand filmul „Jenica&Perla” din sectiunea „Europains”. 

Jenica & Perla (trailer: bit.ly/1nCbGIP | descriere: bit.ly/1pB56Us)

Cele doua prietene Jenica si Perla s-au intalnit prin organizatia de dans „Kesaj Tchave”, care aduce impreuna copii rromi din Slovacia de Est si copii din familii de rromi romani din Paris. Cand danseaza impreuna, cele doua fete redescopera ceea ce au in comun, insa in afara dansului, isi proiecteaza viitorul din perspective diferite. Vietile paralele ale celor doua fete ne permit ca, simultan, sa asistam la transfomarea lor in femei si sa intelegem mai mult despre viata cotidiana a rromilor in doua colturi ale Europei

Program proiectii: vineri 25 martie, 10:00, Cinema Eforie, sambata 26 martie, 18:00, Cinema Eforie & duminica 27 martie, 14:00, Cinema Elvire Popesco.

 Fiecare proiectie va fi urmata de o discutie cu publicul.

Va asteptam in cinematografe  pentru un tratament cu filme documentare pentru diverse afectiuni colective ale societatii in care traim!

 

Postat în Stiri