Update Prelungire perioada de primire a aplicaţiilor pentru „Programul de pregătire complexă pentru împuternicirea reprezentării romilor la nivel local”

Aplicaţiile pentru „Programul de pregătire complexă pentru împuternicirea reprezentării romilor la nivel local” se vor putea trimite până pe data de 11 ianuarie 2016, ora 24.00.

Ce ne dorim:

Să sprijinim reprezentarea intereselor locale la nivelul comunităților de romi.

Cum?

Programul este construit în 3 etape:

Instruire – 20 de romi (tinerii sunt încurajaţi să aplice) care doresc să candideze în alegerile locale din 2016 vor beneficia de un program de instruire complexă construit pe baza nevoilor identificate la nivelul comunităților. Astfel, se vor asigura 4 (patru) sesiuni de formare în domenii necesare unei mai bune reprezentări a nevoilor de la nivel local (leadership, administrație locală, advocacy – mobilizare comunitară și organizare electorală).

Întâlniri / Schimburi de experiență – se vor organiza o serie de întâlniri și schimburi de experiență între participanții la curs și reprezentați ai partidelor politice, dar și cu diverși aleși locali romi în legislatura 2012-2016. În acest fel se asigură un transfer de cunoștințe necesar lucrului în teren.

Mentorat – Aleșii locali romi, cu experiență bună de lucru în legislatura 2012-2020 vor sprijini, în calitate de mentor, participanții la cursul de formare. Mentorul va oferi sprijin în dezvoltarea campaniei de participare publică și va transfera lecțiile pe care acesta le-a învățat pe parcursul mandatului.

Fiecare participant la cursul de formare va trebui să dezvolte un plan de participare publică ce trebuie implementat în localitatea în care își va desfășura campania electorală, plan care poate beneficia de un sprijin financiar, sub formă de premiu,  de 500 Euro (echivalent în lei) pentru implementare.

Cat durează proiectul

Decembrie 2015  – iunie 2016

Cum ne selectăm beneficiarii în acest program

–          Cei care doresc să aplice la acest program trebuie să trimită un CV însoțit de un eseu cu tema „De ce îmi doresc să candidez?” pe adresa de email office@agentiaimpreuna.ro cu mențiunea „Program de pregătire complexă pentru împuternicirea reprezentării romilor la nivel local”, până pe data de 11 ianuarie 2016 orele 24,00. O comisie de selecție, formată din 6-9 membri, va analiza și puncta  fiecare aplicație în parte. Selecția se va face în funcție de punctajul obținut.

–          Candidații eligibili pentru a participa la acest program trebuie să semneze un „Angajament” prin care se obligă să participe la toate activitățile proiectului. Majoritatea activităților se vor desfășura în weekend.

Întrebări suplimentare: gelu.duminica@agentiaimpreuna.ro sau la telefon 021.210.05.39, în atenția dlui Gelu Duminică.

Proiect susţinut financiar de Ministerul Afacerilor Externe Olanda

Postat în Stiri

REZULTATE EVALUARE PROGRAM DE BURSE PENTRU STUDIEREA ROBIEI ROMILOR

Evaluarea aplicaţiilor pentru programul de burse pentru studierea robiei romilor s-a finalizat.

Rezultatele pot fi consultate în documentul atasat: REZULTATE EVALUARE

Menţionăm faptul că persoanele ADMISE sunt cele bifate prin culoare. De asemenea, menţionăm faptul că Dl. Onel a obţinut cel mai mare punctaj din rândul celor înscrişi în ciclul academic Licenţă.

Programarea interviurile va fi afişată în cursul zilei de luni, 14.12.2015.

Contestaţiile pot fi depuse până luni, 14.12.2015, ora 16.00, la adresa de email alexandra.hosszu@agentiaimpreuna.ro

 

Postat în Stiri

Conferinta finala a proiectului „Servicii integrate – abodare optima pentru ocuparea fortei de munca” POSDRU/135/5.2/S/133695 Regiunea SUD-VEST

In data de 07 decembrie 2015, ora 10.30, a avut loc una din cele 2 conferinte regionale finale ale proiectului „Servicii integrate – abodare optima pentru ocuparea fortei de munca”, implementat de catre Centrul Romilor pentru Politici de Sanatate – SASTIPEN, in parteneriat cu Agentia de Dezvoltare Comunitara “Ïmpreuna” (Partener 1) si Asociatia Centrul de Resurse si Formare in Profesiuni Sociale PRO VOCATIE (Partener 2).

Evenimentul a fost organizat, la nivelul regiunii Sud – Vest Oltenia, in localitatea Targu Jiu, in incinta complexului ANNA EVENTS si a beneficiat de participarea unui numar de 59 persoane, reprezentanti ai autoritatilor publice, ONG-uri locale si reprezentanti ai romilor de la nivel local.

Veti regăsi mai multe detalii în comunicatul de presă: Articol – Conferinta finala

Postat în Stiri

ANUNȚ SELECȚIE PARTICIPANȚI

 

 Program de pregătire complexă

pentru împuternicirea reprezentării romilor la nivel local

 

Ce ne dorim:

Să sprijinim reprezentarea intereselor locale la nivelul comunităților de romi.

Cum?

Programul este construit în 3 etape:

  1. Instruire – 20 de romi (tinerii sunt încurajaţi să aplice) care doresc să candideze în alegerile locale din 2016 vor beneficia de un program de instruire complexă construit pe baza nevoilor identificate la nivelul comunităților. Astfel, se vor asigura 4 (patru) sesiuni de formare în domenii necesare unei mai bune reprezentări a nevoilor de la nivel local (leadership, administrație locală, advocacy – mobilizare comunitară și organizare electorală).
  2. Întâlniri / Schimburi de experiență – se vor organiza o serie de întâlniri și schimburi de experiență între participanții la curs și reprezentați ai partidelor politice, dar și cu diverși aleși locali romi în legislatura 2012-2016. În acest fel se asigură un transfer de cunoștințe necesar lucrului în teren.
  3. Mentorat – Aleșii locali romi, cu experiență bună de lucru în legislatura 2012-2020 vor sprijini, în calitate de mentor, participanții la cursul de formare. Mentorul va oferi sprijin în dezvoltarea campaniei de participare publică și va transfera lecțiile pe care acesta le-a învățat pe parcursul mandatului.

Fiecare participant la cursul de formare va trebui să dezvolte un plan de participare publică ce trebuie implementat în localitatea în care își va desfășura campania electorală, plan care poate beneficia de un sprijin financiar, sub formă de premiu,  de 500 Euro (echivalent în lei) pentru implementare.

Cat durează proiectul

Decembrie 2015  – iunie 2016

Cum ne selectăm beneficiarii în acest program

–          Cei care doresc să aplice la acest program trebuie să trimită un CV însoțit de un eseu cu tema „De ce îmi doresc să candidez?” pe adresa de email office@agentiaimpreuna.ro cu mențiunea „Program de pregătire complexă pentru împuternicirea reprezentării romilor la nivel local”, până pe data de 16 decembrie 2015 orele 24,00. O comisie de selecție, formată din 6-9 membri, va analiza și puncta  fiecare aplicație în parte. Selecția se va face în funcție de punctajul obținut.

–          Candidații eligibili pentru a participa la acest program trebuie să semneze un „Angajament” prin care se obligă să participe la toate activitățile proiectului. Majoritatea activităților se va desfășura în week-end.

 

Întrebări suplimentare: gelu.duminica@agentiaimpreuna.ro sau la telefon 021.210.05.39, în atenția dlui Gelu Duminică.

 

Proiect susţinut financiar de Ministerul Afacerilor Externe Olanda

 

Anunt în format PDF: ANUNT SELECTIE PARTICIPANTI

Postat în Stiri