RAPOARTE EVENIMENTE REGIONALE 2015

Raport eveniment regional RISOROM 25 iunie 2015 – Sibiu

Raport eneniment regional RISOROM 13 iulie 2015 – Ploiesti

Raport final eveniment regional RISOROM 17 iulie 2015 – Buzau

Raport eveniment regional RISOROM 21 iulie 2015 – Bucuresti Ilfov

Raport eveniment regional Arad 29 iulie 2015

Raport eveniment regional Cluj 28 iulie 2015

Raport eveniment regional Vaslui 22 iulie 2015

 

 

Postat în EVENIMENTE RISOROM

Anunţ selecţie elevi şi studenţi

                                                                                     

 

Fundaţia Agenţia de Dezvoltare Comunitară “Împreună” recrutează un număr de 10  liceeni / studenţi romi care vor activa ca şi voluntari în cadrul proiectului „Terni Godi: Despre puterea de a visa”. Aceștia își vor desfășura activitatea și trebuie să provină  din  localităţile Calvini, Cândeşti (jud. Buzău), Băleni, I.L.Caragiale (jud. Dâmboviţa), Giurgiu, Gostinari (jud. Giurgiu), Jilava, Piteasca (jud. Ilfov), Vărbila, Vărbilău (jud. Prahova).

Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul Fondului ONG în România şi îşi propune să promoveze educaţia ca mijloc de dezvoltare şi reuşită profesională.

 Pentru mai multe informaţii despre proiect accesaţi:

http://agentiaimpreuna.ro/?page_id=2277

 Cei 10  tineri selectaţi vor activa ca şi agenţi multiplicatori în cadrul acestui proiect şi vor avea ca responsabilităţi:

 • Participarea la 1 program de formare cu o durată de 4 zile;
 • Organizarea a 16 întâlniri cu 20 de elevi de clasele V-VIII pe o perioadă de 7 luni. Veţi discuta astfel cu ei despre ce vor să se facă când vor fi mari, ce licee şi-ar dori să urmeze, le veţi fi ca un frate/soră mai mare; veţi viziona împreună filme tematice şi veţi discuta despre ce înseamnă să fii de etnie romă în România. Astfel, fiecare întâlnire va avea un subiect, iar noi îţi vom pune la dispoziţie materialele necesare pentru desfăşurarea ei.
  • Sprijin în desfăşurarea evenimentului local care presupune vizionarea filmului Povestea lui Ilie în rândul părinţilor.

 Ce îţi oferim:

 • Un training de formare în cadrul căruia veţi învăţa să comunicaţi eficient cu elevii, părinţii şi cadrele didactice, cum să vă învingeţi teama de a vorbi în public, cum să promovaţi poveşti de viaţă de succes în rândul comunităţilor rome;
 • Sprijin în realizarea a 16 întâlniri de mentorat cu elevii de clasele V-VIII: Vom merge cu voi la prima întâlnire cu elevii, vom păstra legătura permanent şi vom învăţa împreună cum să găsim soluţii pentru problemele pe care le vom identifica.
 • De asemenea, decontăm transportul, asigurăm materialele didactice pe care le veţi folosi, precum şi un protocol la fiecare întâlnire pe care o veţi organiza.

 Cerinţe:

 • Liceeni romi sau studenţi care îşi asumă identitatea etnică în public si care au o situaţie şcolară bună;
 • Disponibilitatea de a participa la programul de formare la începutul lunii septembrie şi de a desfăşura cele 16 întâlniri cu elevii;
 • Disponibilitatea de a se deplasa de două ori pe lună în localităţile selectate în cadrul proiectului (în cazul liceenilor şi a studenţilor care învaţă într-o altă localitate);

 Beneficii:

 • Dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi lucru în echipă;
 • Punerea în aplicare a cunoştinţelor dobândite în cadrul programului de formare;
 • Diplomă de recunoaştere a competenţelor dobândite pe parcursul derulării proiectului;
 • Posibilitatea de continuare a colaborării cu organizaţia noastră;
  • Premii la finalul activităţilor de mentorat. Cei mai activi voluntari vor fi răsplătiţi cu vouchere în valoare de minim 1000 lei cu care îşi vor putea achiziţiona diferite materiale necesare dezvoltării lor profesional – academice (Ex: cărţi de specialitate, manuale, tablete etc).

Pentru înscrieri, persoanele interesate sunt rugate să trimită următorul formular de înscriere completat la adresa de email: delia.stan@agentiaimpreuna.ro, persoana de contact Delia Stan.

Formular înscriere

 Menţionăm faptul că selecţia finală se va realiza pe baza formularului de înscriere şi în urma unui interviu telefonic.

 

 

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informțiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.

Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesati www.eeagrants.org

Postat în Stiri Terni

Masă rotundă „Fondurile Europene şi Comunităţile de romi”, 29 iulie 2015, ora 09:30,sala Prefecturii Arad.

Agenţia de Dezvoltare Comunitară Împreună în parteneriat cu fundaţia Policy Center for Roma and Minorities şi cu CeRe – Centrul de Resurse pentru participare publică, organizează miercuri, 29 iulie 2015, ora 09:30, la sala prefecturii Arad, (B-dul Revoluţiei, nr. 75), masa rotundă regională “Fondurile Europene şi Comunităţile de Romi”.  Evenimentul este organizat cu suportul Agenţiei Naţionale pentru Romi în cadrul proiectului Reţeaua de Incluziune Socială a Romilor – Capacitare şi Advocacy, finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014 în cadrul Fondului ONG în România.

Principalul scop al evenimentului, organizat la iniţiativa Reţelei de Incluziune Socială a Romilor (RISOROM), reţea formată din 15 organizaţii neguvernamentele prezente la nivel naţional, este de a identifica împreună cu toţi factorii interesaţi, autorităţi locale, experţi, societate civilă şi reprezentanţi ai guvernului, un răspuns concret şi sustenabil pentru rezolvarea obstacolelor şi provocărilor pe care autorităţile şi ONG-urile locale le întâmpină în accesarea fondurilor europene, în cadrul programului 2014 – 2020.

Pentru pregătirea autorităţilor şi ONG-urilor locale din regiunea Vest, în cadrul acestui eveniment vor avea loc reprezentări şi dezbateri privind obstacolele pe care comunităţile locale din regiunea Vest le întâmpină în accesarea fondurilor europene, analiza impactului programului de finanţare 2007 – 2013 asupra incluziunii sociale a romilor, creşterea nivelului de absorbţie a fondurilor europene pentru comunităţile de romi la nivel local/judeţean din cadrul regiunii Vest  în cadrul programului de finanţare 2014 – 2020 şi propunerea de aderare la Reţeaua Naţională RISOROM pentru creşterea eficacităţii şi succesului în dezvoltarea şi implementarea de proiecte.

La întâlnire sunt invitati sa participe instituții publice relevante și organizații neguvernamentale din Regiunea de Dezvoltare Vest.

 

Pentru mai multe informaţii, contactaţi:

Roxana Dumbravă,

Coordonator PR&Comunicare

E-mail: roxana.dumbrava@policycenter.eu

Mobil: +40.726.703.759

Postat în EVENIMENTE RISOROM

Masă rotundă „Fondurile Europene şi Comunităţile de romi”, 28 iulie 2015, ora 10:30, sala Europa a Casei de Cultură a Studenţilor, Cluj.

Agenţia de Dezvoltare Comunitară Împreună în parteneriat cu fundaţia Policy Center for Roma and Minorities şi cu CeRe – Centrul de Resurse pentru participare publică, organizează miercuri, 28 iulie 2015, ora 10:30, sala Europa a Casei de Cultură a Studenţilor, (Cluj,  Piaţa Lucian Blaga, nr. 1-3) masa rotundă regională “Fondurile Europene şi Comunităţile de Romi”.  Evenimentul este organizat cu suportul Agenţiei Naţionale pentru Romi în cadrul proiectului Reţeaua de Incluziune Socială a Romilor – Capacitare şi Advocacy, finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014 în cadrul Fondului ONG în România.

Principalul scop al evenimentului, organizat la iniţiativa Reţelei de Incluziune Socială a Romilor (RISOROM), reţea formată din 15 organizaţii neguvernamentele prezente la nivel naţional, este de a identifica împreună cu toţi factorii interesaţi, autorităţi locale, experţi, societate civilă şi reprezentanţi ai guvernului, un răspuns concret şi sustenabil pentru rezolvarea obstacolelor şi provocărilor pe care autorităţile şi ONG-urile locale le întâmpină în accesarea fondurilor europene, în cadrul programului 2014 – 2020.

Pentru pregătirea autorităţilor şi ONG-urilor locale din regiunea Nord – Vest, în cadrul acestui eveniment vor avea loc reprezentări şi dezbateri privind obstacolele pe care comunităţile locale din regiunea Nord – Vest le întâmpină în accesarea fondurilor europene, analiza impactului programului de finanţare 2007 – 2013 asupra incluziunii sociale a romilor, creşterea nivelului de absorbţie a fondurilor europene pentru comunităţile de romi la nivel local/judeţean din cadrul regiunii Nord – Vest  în cadrul programului de finanţare 2014 – 2020 şi propunerea de aderare la Reţeaua Naţională RISOROM pentru creşterea eficacităţii şi succesului în dezvoltarea şi implementarea de proiecte.

La întâlnire sunt invitati sa participe instituții publice relevante și organizații neguvernamentale din Regiunea de Dezvoltare Nord – Vest.

 

Pentru mai multe informaţii, contactaţi:

Roxana Dumbravă,

Coordonator PR&Comunicare

E-mail: roxana.dumbrava@policycenter.eu

Mobil: +40.726.703.759

Postat în EVENIMENTE RISOROM

Anunt achizitie “Terni Godi: Despre puterea de a visa” 23.07.2015

Descriere anunt: Achizitie servicii de organizare evenimente, COD 79952000-2, în cadrul proiectului „Terni Godi: Despre puterea de a visa”, Proiect finanţat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în Românoa.

Valoarea estimată a contractului este 9725,51 lei fără TVA.

Termenul limită de depunere a ofertelor: 29.07.2015 ora 15:00.

Invitatie publica

Documentatie atribuire Terni Godi

Postat în Anunturi Achizitii

Masă rotundă „Fondurile Europene şi Comunităţile de romi”, 22 iulie 2015, ora 09:00, Sala Prefecturii Vaslui

Agenţia de Dezvoltare Comunitară Împreună în parteneriat cu fundaţia Policy Center for Roma and Minorities şi cu CeRe – Centrul de Resurse pentru participare publică, organizează miercuri, 22 iulie 2015, ora 09:00, la Sala Prefecturii Vaslui,  (Strada Ștefan cel Mare, nr. 79), masa rotundă regională “Fondurile Europene şi Comunităţile de Romi”.  Evenimentul este organizat cu suportul Agenţiei Naţionale pentru Romi în cadrul proiectului Reţeaua de Incluziune Socială a Romilor – Capacitare şi Advocacy, finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014 în cadrul Fondului ONG în România.

Principalul scop al evenimentului, organizat la iniţiativa Reţelei de Incluziune Socială a Romilor (RISOROM), reţea formată din 15 organizaţii neguvernamentele prezente la nivel naţional, este de a identifica împreună cu toţi factorii interesaţi, autorităţi locale, experţi, societate civilă şi reprezentanţi ai guvernului, un răspuns concret şi sustenabil pentru rezolvarea obstacolelor şi provocărilor pe care autorităţile şi ONG-urile locale le întâmpină în accesarea fondurilor europene, în cadrul programului 2014 – 2020.

Pentru pregătirea autorităţilor şi ONG-urilor locale din regiunea Nord – Est, în cadrul acestui eveniment vor avea loc reprezentări şi dezbateri privind obstacolele pe care comunităţile locale din Nord – Est le întâmpină în accesarea fondurilor europene, analiza impactului programului de finanţare 2007 – 2013 asupra incluziunii sociale a romilor, creşterea nivelului de absorbţie a fondurilor europene pentru comunităţile de romi la nivel local/judeţean din cadrul regiunii Nord – Est în cadrul programului de finanţare 2014 – 2020 şi propunerea de aderare la Reţeaua Naţională RISOROM pentru creşterea eficacităţii şi succesului în dezvoltarea şi implementarea de proiecte.

La întâlnire sunt invitati sa participe instituții publice relevante și organizații neguvernamentale din toate județele Regiunii de Dezvoltare Nord – Est.

 

Pentru mai multe informaţii, contactaţi:

Roxana Dumbravă,

Coordonator PR&Comunicare

E-mail: roxana.dumbrava@policycenter.eu

Mobil: +40.726.703.759

Postat în EVENIMENTE RISOROM

Anunt Anulare Achizitie „Reţeaua de incluziune socială a romilor – Capacitare şi Advocacy”

Deoarece nu s-a primit nici o ofertă până la data de 20.07.2015, ora 14:00, privind achiziţia de servicii  de organizare evenimente: COD 79952000-2,  lansată în data de 15.07.2015, în cadrul proiectului „REȚEAUA DE INCLUZIUNE SOCIALĂ A ROMILOR- CAPACITARE ȘI ADVOCACY” , Proiect finanţat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România,  achizitia este anulată.

 

 

Postat în Anunturi Achizitii

Masă rotundă „Fondurile Europene şi Comunităţile de romi”, 21 iulie 2015, ora 09:00, sediul Instituţiei Prefectului Ilfov.

Agenţia de Dezvoltare Comunitară Împreună în parteneriat cu fundaţia Policy Center for Roma and Minorities şi cu CeRe – Centrul de Resurse pentru participare publică, organizează marţi, 21 iulie 2015, ora 09:00, la sediul Instituţiei Prefectului Ilfov,  (Str. Smardan, nr. 3, sector 3, Bucuresti), masa rotundă regională “Fondurile Europene şi Comunităţile de Romi”.  Evenimentul este organizat cu suportul Agenţiei Naţionale pentru Romi în cadrul proiectului Reţeaua de Incluziune Socială a Romilor – Capacitare şi Advocacy, finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014 în cadrul Fondului ONG în România.

Principalul scop al evenimentului, organizat la iniţiativa Reţelei de Incluziune Socială a Romilor (RISOROM), reţea formată din 15 organizaţii neguvernamentele prezente la nivel naţional, este de a identifica împreună cu toţi factorii interesaţi, autorităţi locale, experţi, societate civilă şi reprezentanţi ai guvernului, un răspuns concret şi sustenabil pentru rezolvarea obstacolelor şi provocărilor pe care autorităţile şi ONG-urile locale le întâmpină în accesarea fondurilor europene, în cadrul programului 2014 – 2020.

Pentru pregătirea autorităţilor şi ONG-urilor locale din regiunea Bucureşti – Ilfov, în cadrul acestui eveniment vor avea loc reprezentări şi dezbateri privind obstacolele pe care comunităţile locale din Bucureşti – Ilfov le întâmpină în accesarea fondurilor europene, analiza impactului programului de finanţare 2007 – 2013 asupra incluziunii sociale a romilor, creşterea nivelului de absorbţie a fondurilor europene pentru comunităţile de romi la nivel local/judeţean din cadrul regiunii Bucureşti – Ilfov în cadrul programului de finanţare 2014 – 2020 şi propunerea de aderare la Reţeaua Naţională RISOROM pentru creşterea eficacităţii şi succesului în dezvoltarea şi implementarea de proiecte.

La întâlnire sunt invitati sa participe instituții publice relevante și organizații neguvernamentale din Regiunea de Dezvoltare Bucureşti – Ilfov.

 

Pentru mai multe informaţii, contactaţi:

Roxana Dumbravă,

Coordonator PR&Comunicare

E-mail: roxana.dumbrava@policycenter.eu

Mobil: +40.726.703.759

Postat în EVENIMENTE RISOROM

Preavizul și demisia

Unul dintre principiile de baza ale legislatiei muncii este ca nicio persoana nu poate fi obligata sa munceasca intr-un anumit loc de munca sau intr-o anumita profesie. De aceea, salariatii care sunt nemultumiti de serviciul lor au mereu la indemana varianta demisiei. Intr-o asemenea situatie, legea prevede ca, in principiu, angajatul mai trebuie sa munceasca un anumit numar de zile, pentru a da angajatorului ocazia de a-l inlocui in timp util. Dar, daca nu respecta aceasta perioada de preaviz, salariatul poate fi tras la raspundere.

Nicio persoana nu poate fi obligata sa munceasca intr-un anumit loc de munca sau sa lucreze intr-o anumita profesie, stabileste Codul muncii. In acelasi timp, munca fortata este interzisa. Astfel, salariatii sunt liberi sa demisioneze atunci cand se regasesc intr-o situatie profesionala care nu le (mai) convine. Dar, in acest caz, trebuie sa respecte o anumita perioada de preaviz, altfel risca amanarea momentului incetarii contractului de munca sau chiar sanctionarea disciplinara.

Demisia este, practic, un act unilateral de vointa prin care salariatul comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca. Iar aceasta nu trebuie sa fie acceptata sau agreata de angajator: „Pentru a produce efecte, demisia nu trebuie acceptata sau agreata de angajator, acesta avand obligatia legala de a lua act de demisie si de a o inregistra in registrul de evidenta al documentelor. In cazul in care angajatorul refuza sa primeasca demisia salariatului, acesta are dreptul de a face dovada demisiei prin orice alt mijloc de proba (de exemplu, salariatul ar putea sa-si inainteze demisia prin posta sau chiar prin e-mail)”, a explicat, la solicitarea AvocatNet.ro, Mihai Anghel, avocat senior la Tuca Zbarcea si Asociatii.

In timpul perioadei de preaviz, ambele parti trebuie sa respecte in continuare ce si-au asumat prin incheierea contractului individual de munca. Asta inseamna ca salariatul trebuie sa-si continue activitatea, iar angajatorul trebuie sa-l remunereze in mod corespunzator. Daca angajatul decide sa nu mai vina la serviciu, acest lucru poate duce la amanarea efectiva a datei de la care va inceta contractul: „Potrivit Codului muncii, «pe durata preavizului, contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele». Prin urmare, pe durata preavizului, salariatul are obligatia de a continua sa-si desfasoare activitatea potrivit contractului individual de munca si fisei de post aferente si de a respecta normele de disciplina aplicabile in cadrul angajatorului si instructiunile de lucru primite. Nerespectarea de catre angajat a termenului de preaviz, fara a avea motive intemeiate, ar echivala cu absentarea nemotivata de la locul de munca. Conform Codului muncii, in situatia in care salariatul absenteaza nemotivat, contractul individual de munca ar putea fi suspendat in conditiile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil, contractul individual de munca, precum și prin regulamentul intern. Suspendarea contractului de munca atrage dupa sine si suspendarea termenului de preaviz, ceea ce inseamna ca momentul incetarii contractului de munca se va amana corespunzator”, a subliniat avocatul.

Pe deasupra, a adaugat Mihai Anghel, salariatii pot fi chiar sanctionati disciplinar pentru nerespectarea preavizului: „Nerespectarea de catre angajatul demisionar a termenului de preaviz poate atrage raspunderea disciplinara a salariatului respectiv. In acest sens, oricand pe durata termenului de preaviz, angajatorul are posibilitatea demararii unei cercetari disciplinare impotriva salariatului demisionar, daca se constata ca respectivul a incalcat normele legale, regulamentul intern, contractul individual de munca sau contractul colectiv de munca aplicabil, ordinele si dispozitiile legale ale conducatorilor ierarhici”.

Concret, asta inseamna ca persoanele care nu mai vin la munca in perioada de preaviz savarsesc o abatere disciplinara pentru care pot fi trasi la raspundere. Potrivit Codului muncii, in caz de abatere disciplinara, printre sanctiunile care pot fi aplicare se numara avertismentul scris, retrogradarea din functie si desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.

In afara de avertismentul scris, nicio sanctiune disciplinara nu poate fi dispusa inainte de o cercetare disciplinara prealabila. Pe durata cercetarii, angajatorul poate decide suspendarea salariatului, ceea ce duce automat la suspendarea termenului de preaviz.

Chiar daca, in principiu, salariatul trebuie sa respecte o perioada de preaviz dupa ce-si da demisia, exista o situatie in care legea ii permite sa nu mai vina la serviciu. Mai precis, demisionarea fara preaviz este posibila daca angajatorul nu-si indeplineste obligatiile pe care si le-a asumat prin contractul individual de munca. O astfel de situatie ar putea fi atunci cand plata salariilor intarzie.

„Salariatul isi poate da demisia fara a fi obligat sa acorde o perioada de preaviz doar in cazul in care s-ar putea proba ca angajatorul nu si-a indeplinit obligatiile asumate prin contractul individual de munca. De exemplu, salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu plateste la timp sau integral dreturile salariale sau daca angajatorul nu respecta dreptul la concediu de odihna etc.”, a afirmat avocatul Mihai Anghel.

Totusi, salariatii care nu vor sa stea in preaviz au la dispozitie doua alternative la demisie reglementate de Codul muncii. Prima este incetarea contractului prin acordul partilor, la o data convenita de acestea. Asta inseamna ca, daca angajatorul este de acord, salariatul poate cere incetarea CIM chiar si de a doua zi.

Perioada de preaviz a fost introdusa in legislatie pentru a permite angajatorului sa aiba timp suficient sa gaseasca un inlocuitor, atunci cand un salariat demisioneaza: „Scopul preavizului la demisie este acela de a asigura angajatorului posibilitatea de a gasi un inlocuitor al salariatului demisionar sau pentru a lua masurile necesare inlocuirii acestuia. Asadar, din perspectiva angajatorului, preavizul acordat de salariat la demisie reprezinta un beneficiu sau un drept”, a punctat reprezentantul Tuca Zbarcea si Asociatii.

Prin urmare, desi salariatul este obligat sa respecte perioada de preaviz, angajatorului ii este permis sa renunte total sau partial la aceasta, conform specialistului consultat de redactia noastra: „Spre deosebire de salariati (care nu pot renunta in mod valabil la drepturile prevazute de lege in favoarea lor), angajatorii pot renunta oricand la beneficiul preavizului acordat de salariati in cazul demisiei. Asadar, potrivit Codului muncii, angajatorul poate renunta partial sau total la termenul de preaviz acordat de salariat. In cazul in care angajatorul renunta la termenul de preaviz, contractul de munca al salariatului respectiv va inceta la data renuntarii”.

Daca angajatorul decide sa renunte la perioada de preaviz, singura formalitate care trebuie indeplinita, a precizat Mihai Anghel, este notificarea salariatului. Aceasta hotarare nu trebuie sa fie motivata in niciun fel.

Daca in cazul demisiei perioada de preaviz vine in ajutorul angajatorului, in cazul concedierii aceasta vine in ajutorul salariatului. Salariatii au dreptul la preaviz, asa cum se arata in Codul muncii, daca sunt concediati din cauza ca sunt inapti din punct de vedere fizic si/sau psihic, nu corespund profesional sau pentru ca s-a desfiintat postul pe care-l ocupa. In acelasi timp, mai beneficiaza de preaviz cei dati afara din cauza unor motive care nu tin de persoana lor. Singura exceptie este in privinta celor concediati pentru necorespundere profesionala sau care se afla in perioada de proba.

Printr-o decizie publicata recent in Monitorul Oficial, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a hotarat ca acordarea preavizului este o formalitate inclusa in procedura concedierii si trebuie respectata. In caz contrar, concedierea dispusa de catre angajatori este nula, deoarece nu respecta procedura legala.

„Se poate considera ca dreptul la preaviz, ca o garantie impotriva abuzurilor si nelegalitatilor la care poate recurge angajatorul in caz de concediere, a fost reglementat de legiuitor pentru protectia salariatului de buna-credinta, de vreme ce ipotezele legale in care preavizul trebuie acordat nu presupun culpa persoanei in cauza. (…) Acordarea termenului de preaviz reprezinta o etapa premergatoare procedurii concedierii, incluzandu-se, in consecinta, in aceasta procedura, iar nerespectarea cerintei legale imperative in discutie conduce la aplicarea sanctiunii nulitatii absolute a concedierii, la cererea angajatului”, a explicat Curtea in Decizia ICCJ nr. 8/2014.

Durata perioadei de preaviz nu poate fi mai mica de 20 de zile lucratoare. Insa aceasta este o perioada minima acceptata, astfel ca prin contractul individual/colectiv de munca sau prin acte normative speciale se pot stabili si perioade mai mari. Persoanele cu handicap, de exemplu, beneficiaza de un preaviz de cel putin 30 de zile lucratoare, in baza prevederilor Legii nr. 448/2006.

In cazul concedierilor colective, salariatii au dreptul la servicii de preconcediere, potrivit Legii nr. 76/2002. Totodata, la aceste masuri pentru prevenirea somajului are dreptul orice salariat amenintat de riscul de a deveni somer.

Mai multe informații aici și aici.

 

 

Postat în cesp spo, Stiri

Anunt achizitie “Terni Godi: Despre puterea de a visa” 16.07.2015

Descriere anunt: Achizitie servicii de divertisment prestate de ansambluri muzicale, COD 92312130-1, în cadrul proiectului „Terni Godi: Despre puterea de a visa”, Proiect finanţat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în Românoa.

Valoarea estimată a contractului este 53574,174 lei fără TVA.

Termenul limită de depunere a ofertelor: 21.07.2015 ora 12:00.

Invitatie publica

Documentatie atribuire Terni Godi

Postat în Anunturi Achizitii, Uncategorized