Rata somajului a urcat in luna mai la 7,1%

Rata somajului a crescut in luna mai cu 0,2 puncte procentuale fata de aprilie, si cu 0,3 puncte procentuale fata de nivelul inregistrat in luna mai 2014, au transmis marti reprezentantii Institutului National de Statistica. Numarul somerilor (in varsta de 15-74 ani), estimat pentru luna mai din anul curent este de 646.000 persoane, in crestere atat fata de luna precedenta (628.000 persoane), cat si fata de aceeasi luna a anului anterior (630.000 persoane). Rata somajului in randul tinerilor este cea mai ridicata (unul din patru tineri e somer), angajatorii preferand sa angajeze pe locurile de munca pe care le ofera persoane cu experienta si abilitati bine slefuite, pe care le obtii dupa ani buni de experienta. Un al doilea motiv este necorelarea sistemului de invatamant cu piata muncii.

In medie, un adult cheltuie 811 lei/luna, potrivit datelor Statisticii, in vreme ce un somer aloca pentru cheltuieli 505 de lei lunar. Diferenta/somer este de 306 lei pe luna. Intr-un an se strang 3672 de lei/somer/an, bani care nu intra in economie. Intrucat avem 646.000 someri, asta inseamna peste o jumatate de miliard de euro anual care nu intra in consum in fiecare an. 

Rata somajului de lunga durata la tineri (ponderea somerilor in varsta de 15-24 ani, aflati in somaj de 6 luni si peste in populatia activa) a avut o evolutie oscilanta in perioada analizata, ajungand in anul 2014 la 14,3% (cu 0,5 puncte procentuale mai mult fata de anul precedent, dar cu 1,6 puncte procentuale mai mare comparativ cu anul 2010

Sursa aici.

Postat în cesp spo, Stiri

Comunicat de presă

Conferință de diseminare a rezultatelor inițiativei de participare publică “Apa nu e lux”

Comunicat de presă

24 Iunie 2015

 În cadrul proiectului „Democraţie participativă. Pilotarea unei inițiative cetăţeneşti pentru comunităţile interetnice din România”, finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România,  cu un buget total de 82,600.00 de euro, Agenția de Dezvoltare Comunitară „Împreună” organizează în data de 25 iunie Conferința de diseminare a rezultatelor inițiativei de participare publică “Apa nu e lux”.

Scopul evenimentului din 25 iunie 2015 este acela de a dezbate împreună cu toți actorii relevanți (societate civilă, foști guvernanți, actuali guvernanți și reprezentanți ai partidelor politice) cauzele accesului limitat la apă potabilă în România și de a identifica posibile soluții astfel încât tuturor cetățenilor României să le fie garantat dreptul la apă în cel mai scurt timp.

În luna mai, Agenția “Împreună” alături de o serie de organizații susținătoare a inițiat campania de participare publică “Apa nu e lux” prin care ne-am propus să atragem atenția asupra problemei accesului la apă potabilă în România prin diverse demersuri, cea mai amplă acțiune fiind cea de strângerea de semnături.

România, ca stat membru al Uniunii Europene, și-a asumat obligația ca până în anul 2018 să asigure pentru toate localităţile cu peste 2.000 locuitori accesul la apă potabilă de calitate şi la canalizare precum şi dotarea cu staţii de epurare a apelor uzate în proporţie de 100%. Cu toate acestea, în 2013, potrivit Institutului Național de Statistică, 1,3% dintre localitățile urbane și 28,3% dintre localitățile rurale din România nu dispuneau de rețele de distribuție a apei.

Pentru mai multe detalii despre proiect puteți adresa întrebări la adresele de email office@agentiaimpreuna.ro / alexandra.hosszu@agentiaimpreuna.ro sau la numărul de telefon 021.210.05.30, persoană de contact Alexandra Hosszu.

 2

Postat în Stiri

RAPORT Masa rotundă naţională – Poziţia comunităţilor locale privind accesul la apă potabilă şi canalizare

Raport eveniment national RISOROM 19 mai 2015

Postat în EVENIMENTE RISOROM

Lansarea Evaluării Naţionale a Capacităţii Organizaţiilor active în domeniul Incluziunii Sociale a Romilor

Agenția de Dezvoltare Comunitară „Împreună” în parteneriat cu Policy Center for Roma and Minorities și Centrul de Resurse în Participare Publică vă invită sa fiți parte a proiectului „Rețeaua de incluziune socială a romilor – capacitare și advocacy”, finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG România,  fiind convinși că opinia dumneavoastră contează în realizarea diagnozei mediului ONG implicat în domeniul incluziunii sociale a romilor.

Această diagnoză va fi folosită pentru a identifica nivelul de dezvoltare în ultimii ani a capacității organizaționale  a ONG-urilor rome și nerome active  în domeniul incluziunii sociale a romilor și, în general, tipuri de nevoi privind capacitatea organizațională dar și pentru a dezvolta instrumente necesare pentru a răspude nevoilor sub forma de manuale și broșuri în accesarea de fonduri, managementul proiectelor și dezvoltarea de campanii de advocacy ce vor fi publicate și accesate de oricine.

Astfel, în cadrul acestui proiect, vă invităm să completați chestionarul până la data de 25 septembrie 2014 , prin care supunem atenției dumneavoastra aspecte legate de capacitatea organizațională a structurii pe care o reprezentați, de proiectele pe care le-ați implementat, precum și de acțiunile de advocacy pe care le-ați dezvoltat.

Vă asigurăm că informațiile pe care ni le furnizați sunt confidențiale și vor fi utilizate doar în scopul prelucrării statistice, de obiectivitatea răspunsurilor dumneavoastră depinzând valabilitatea diagnozei mediului ONG pe care o întreprindem.  Raportul obținut în urma  aceste evaluări va fi publicat și accesat pe website-ul Agenției Împreună, www.agențiaimpreuna.ro.

Pentru mai multe informatii, persoana de contact este dna.Cerasela Bănică, Coordonator de proiect, telefon: 021 210 05 39, e-mail:cerasela.banica@agentiaimpreuna.ro.

Vă mulțumim pentru amabilitatea și timpul acordat în acest demers! 

Postat în EVENIMENTE RISOROM

Lansarea selecției ONG-urilor mici și medii în cadrul rețelei de incluziune socială a romilor

VREI SĂ FACI PARTE DIN REȚEAUA DE INCLUZIUNE SOCIALĂ A ROMILOR ?!

Agenția de Dezvoltare Comunitară „Împreună” și partenerii săi în cadrul proiectului Rețeaua de Incluziune Socială a Romilor- Capacitare și Advocacy, finanțat prin granturile SEE 2014-2019, în cadrul Fondul ONG România, invită organizații mici și medii din cele 7 regiuni de dezvoltare de la firul ierbii să participe la selecția membrilor REȚELEI.

Organizație medie – asociație sau fundație romă/neromă înființată de cel mult 5 ani de zile, al cărui buget anual nu depășește suma de 500 ooo  Ron ;

Organizație mică – asociație sau fundație romă/neromă înființată recent sau nu, al cărei buget anual nu depășește suma de 50 000 RON.

CRITERIILE DE SELECȚIE PRIVIND ONG-URILE VOR FI:

apartenența la categoria de organizații mici sau medii așa cum sunt definite mai sus;

existența în cadrul statutului organizației a misiunii/obiectivelor de promovare și realizare a incluziunii sociale a romilor;

capacitate scăzută organizațională privind dezvoltarea de planuri/acțiuni de advocacy;

implicare la nivelul firului ierbii în proiecte ce vizează comunitățile de romi;

capacitate scăzută organizațională în accesarea și implementarea de fonduri care să vizeze promovarea și realizarea incluziunii sociale a romilor;

reprezentarea pe regiuni de dezvoltare;

aplicație completă

DOSARUL DE CANDIDATURĂ trebuie să conțină minim următoarele documente obligatorii atât pentru organizațiile mici cât și medii:

Chestionarul de evaluare a capacității organizaționale aflat pe website-ul: http://agentiaimpreuna.ro/?p=1381 – Descarcă aici și în format word – Chestionar.

Scrisoarea de intenție cu detalierea modului în care un program de dezvoltare a capacității va ajuta organizația, precum și modul în care organizația consideră să se implice în activități de advocacy – Descarcă aici și în format word – Scrisoare de intenție;

Declarația de angajament de participare la activitățile proiectului, destinate membrilor Descarcă aici și în format word – Declarația de angajament

Bilanțul contabil pe anul 2013 depus și înregistrat la Administrația Financiară pentru organizațiile înființate până la luna ianuarie 2014.

Raportul de activitate aferent anului 2013- numai de către organizațiile medii.

Până la data de 23 SEPTEMBRIE 2014 ora 24.00 organizațiile interesate vor trebui să transmită dosarul de candidatură prin:

a) email la adresa office@agențiaimpreuna.ro cu subiectul „Candidatură Rețeaua de Incluziune Socială a Romilor”

sau

b) poștă la adresa: Agenția de Dezvoltare Comunitară Împreună, str. Mihai Eminescu, nr 124, sc. C, et.6, ap.14, cod poştal 020084, sector 2 București. Pe plic trebuie făcută mențiunea „Candidatură Rețeaua de Incluziune Socială a Romilor ”. Se va lua în cosiderare data de trimitere prin poștă.

ONG – urile selectate ca membre a Rețelei de incluziune socială a romilor:

 

– vor face parte dintr-o rețea activă care le va oferi cadru pentru îmbunătățirea capacității organizaționale în diferite domenii precum: dezvoltarea resurselor umane, promovarea activităților implementate, accesul la informații de interes și dezvoltarea unei viziuni strategice;

– vor avea posibilitatea să aducă în dezbatere probleme de interes de la nivel local/regional privind comunitatea romă, în cadrul a 7 evenimente regionale și 2 naționale de advocacy la care vor participa diferiți decidenți de la nivel local, regional sau central, reprezentanți ai misiunilor diplomatice din România și alți factori de decizie;

– fiecare ONG va beneficia de asistență în încheierea de parteneriate public-privat, prin care se va viza intensificarea și îmbunătățirea relațiilor de cooperare între organizații și autoritățile publice locale și creșterea influenței pe care organizațiile o pot exercita la nivelul deciziilor locale;

– vor fi asistați din punct de vedere tehnic timp de 8 luni de către partenerii proiectului în redactarea cererilor de proiect, în implementarea proiectelor, precum și dezvoltarea și implementarea planurile locale de advocacy;

– 2 membri ai fiecărui ONG vor beneficia gratuit de cursuri de formare în redactarea de cereri de finanțare, implementarea de proiecte și advocacy, precum și de un program de internship la sediul unuia dintre cei 3 parteneri ai proiectului. Menționăm că aceste costuri vor fi asigurate de către Agenția Împreună!

Pentru mai multe informatii, persoana de contact este dna Cerasela Bănică, Coordonator de proiect, telefon: 021 210 05 39, e-mail:cerasela.banica@agentiaimpreuna.ro.

SUCCES!!!!

Postat în EVENIMENTE RISOROM

Clarificare nr. 1 – Achiziție Servicii cazare şi masa . Proiect „Reţeaua de incluziune socială a romilor – Capacitare şi Advocacy” -22.06.2015

Având în vedere solicitările de clarificări primite telefonic în cursul zilei de 22.06.2015, reverim cu o clarificare legată de serviciile de cazare:

Pentru perioada 24 – 30 iunie 2015, vor avea nevoie de cazare 10 persoane, care vor fi cazate în 4 camere duble si 2 camere single.

Clarificare nr 1 

Documentatie cf clarificare 1

Postat în Anunturi Achizitii

Raport Anual 2014

Raport Anual Agentia Impreuna 2014

Postat în Rapoarte si publicatii

Clarificare nr. 1 – Achiziție Servicii Organizare Evenimente. Proiect „Democrație participativă. Pilotarea unei inițiative cetățenești pentru comunitățile interetnice din România” -18.06.2015

Având în vedere solicitările de clarificări primite telefonic în cursul zilei de 17.06.2015, revenim cu o serie de clarificări legate de serviciile de masă și închiriere sală:

a)        Servicii de restaurant 

Prânzul va fi de tip bufet suedez pentru 100 de persoane. Acesta va conţine: aperitive, salate, fel principal, desert

Pauzele de cafea vor fi în număr de 2, pentru 100 de persoane. Acestea vor cuprinde patiserie, apă şi cafea.

b)         Servicii închiriere sală

Sala trebuie să fie dotata cu scaune care pot fi aranjate în multiple feluri (amfiteatru, clasa, U-shape). În plus, trebuie să beneficieze de dotare cu aer condiționat, videoproiector, ecran, Sala trebuie să fie luminoasă, confortabilă, fără bariere tip ziduri sau mobilier suplimentar.

De asemenea, sala trebuie să fie într-o zonă centrală a Bucureştiului, respectiv aflată pe o rază de 3 km de punctul 0 al Bucureştiului.

 

 Clarificare nr 1

Documentatie cf clarificare nr.1

Postat în Anunturi Achizitii

Anunt achizitie “Reteaua de Incluziune Sociala a Romilor” 17.06.2015

Descriere anunt: Achizitie servicii  de cazare: COD CPV 55110000-4,  şi Servicii de masa : COD CPV 55300000-3,  în cadrul proiectului „REȚEAUA DE INCLUZIUNE SOCIALĂ A ROMILOR- CAPACITARE ȘI ADVOCACY” , Proiect finanţat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.

 

Valoarea estimată a contractului este de: 4488 euro fără TVA.

 

Termenul limită de depunere a ofertelor: 23.06.2015 ora 15:00.

 

Invitatie participare

Documentatia de atribuire

Postat în Anunturi Achizitii

Anunt achizitie “Democratie participativă. Pilotarea unei inițiative cetățenești pentru comunitățile interetnice din România” 17.06.2015

Descriere anunt: Achizitie servicii  de organizare evenimente: COD CPV 79952000-2,  ,  în cadrul proiectului “Democratie participativă. Pilotarea unei inițiative cetățenești pentru comunitățile interetnice din România”, proiect finanţat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.

 Valoarea estimată a contractului este de: 7000 lei fără TVA.

 Termenul limită de depunere a ofertelor: 22.06.2015 ora 12:00.

Documentatia-de-atribuire

invitatie_participare-publica

Postat în Anunturi Achizitii