Arhive lunare: mai 2015

Comunicat de presă – ANOFM

20.147 locuri de muncă vacante în data de 29 Mai 2015

Potrivit datelor rezultate din declaraţiile agenţilor economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) sunt înregistrate 20.147 locuri de muncă, în data de 29 mai 2015.

Situaţia locurilor de muncă vacante, în fiecare judeţ: 3296 Cluj; 2380 Bucureşti; 1259 Arad; 1089 Ilfov; 905 Timiş; 874 Argeş; 785 Bistriţa-Năsăud; 719 Harghita; 687 Iaşi; 598 Satu-Mare; 583 Neamţ; 575 Alba; 554 Maramureş; 546 Braşov; 542 Sibiu; 517 Vâlcea; 468 Mureş; 447 Bihor; 369 Dolj; 337 Vaslui; 284 Galaţi;

Postat în cesp spo, Stiri

Comunicare privind anularea achiziţiei din cadrul proiectului “Academia de Implicare a Tinerilor” publicată la data de 20.05.2015

În urma evaluării în vederea atribuirii contractului de achiziţie având ca obiect servicii de organizare evenimente – respectiv cazare, masa, sala de conferinte, necesare în cadrul realizarii cursurilor de formare in perioada 30-31 mai si 27-28 iunie 2015 in cadrul proiectului “Academia de Implicare a Tinerilor”, finanţat din granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România, procedura a fost anulată având în vedere faptul că s-au primit 2 oferte, iar una dintre acestea s-a dovedit a fi neconformă din punct de vedere tehnic, prin lipsa documentaţiei tehnice şi lipsa ofertei financiare pentru ambele evenimente.  

Postat în Anunturi Achizitii

Evolutia pietei muncii in 2015 – Care sunt companiile care cauta noi angajati?

Conform companiei de recrutare resurse umane ManpowerGroup, nivelul angajabilitatii in Romania anului 2015 este unul favorabil celor care isi cauta un loc de munca. Angajatorii prevad o crestere moderata dar stabila a numarului total de angajati in trimestrul I, la fel ca si in ultimele patru trimestre. Cifrele arata ca  13% dintre angajatori prognozeaza cresteri ale numarului de angajati, 12% anticipeaza scaderi, iar 73% nu intentioneaza sa isi redimensioneze in nici o directie forta de munca. Comparand cu datele referitoare la anul 2014, observam ca aceste cifre indica o crestere de 3 procente a trendului de angajare.

Postat în cesp spo, Stiri

Anunt achizitie “Academia de Implicare a Tinerilor” 20.05.2015

Descriere anunţ: Achiziţie servicii de organizare evenimente: COD CPV 79952000-2, în cadrul proiectului “Academia de Implicare a Tinerilor”, proiect finanţat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Valoarea estimată a contractului este de:  18716,58 fără TVA.

Termenul limită de depunere a ofertelor: 27.05.2015 ora 16:00.

Invitaţie de participare:Invitatie publica

Documentaţie de participare:Documentatie de atribuire

Postat în Anunturi Achizitii

Diferentele dintre un Contract individual de munca si o Conventie civila

Activitatea dependenta, asa cum este prezentata de Legea 571/2003 privind Codul fiscal, reprezinta orice activitate desfasurata de o persoana fizica intr-o relatie de angajare. Relatia de angajare este reglementata prin L53/2003-Codul Muncii, republicat, ca domeniul raporturilor de munca dintre un angajat si angajator, in baza unui contract individual de munca. Orice alt tip de activitate prestata de catre o persoana fizica pentru un beneficiar, denumit si platitor de venit, reprezinta activitate independenta si este reglementata in baza Codului Civil, a Legii 571/2003 privind Codul Fiscal sau a altor legi speciale.

In practica, a existat si exista o confuzie privind activitatea

Postat în cesp spo, Stiri

Masă rotundă naţională – Poziţia comunităţilor locale privind accesul la apă potabilă şi canalizare

 

Comunicat de Presă

Mai, 2015

 

Agenţia de Dezvoltare Comunitară „Împreună” în parteneriat cu Policy Center for Roma and Minorities şi CeRe – Centrul de Resurse Pentru Participare Publică organizează  „Masă rotundă naţională – Poziţia comunităţilor locale privind accesul la apă potabilă şi canalizare”.

Principalul scop al evenimentului reprezintă identificarea unor răspunsuri clare şi sustenabile în rezolvarea obstacolelor şi provocărilor comunităţilor locale în accesarea apei potabile şi canalizare de către toţi factorii interesaţi.

De asemenea, vor avea loc dezbateri despre impactul

Postat în Fără categorie

Recomandarile Consiliului Europei pentreu consolidarea masurilor pe piata muncii pentru tineri

Oficialii Ministerului Fondurilor Europene declara ca recomandarile pe care le-au primit din partea Comisiei Europene privind reducerea birocratiei pe proiectele FSE cat si consolidarea masurilor pe piata muncii pentru tinerii care nu se afla in evidentele autoritatilor, sunt ascultate si aplicate de catre Romania.

In vederea simplificarii fluxului de rambursare, bazat pe sistemul electronic, MFE va lansa in luna iunie un prim apel de proiecte dedicat tinerilor care nu urmeaza un program de educatie, formare si nici nu au un loc de munca (tineri NEETs, conform definitiei CE), care vor fi inregistrati la ANOFM ca tineri NEETs someri, pentru a

Postat în cesp spo, Stiri

Care sunt efectele concediului medical asupra contractului individual de munca?

Este important sa cunoastem faptul ca un concediu medical poate avea o serie de consecinte asupra unui contract individual de munca, atat pozitive si negative. Cunoasterea legislatiei existente ne ajuta sa ne aparam de posibile nedreptati, dar ne si indica care ne sunt responsabilitatileintr-o asemenea situatie.

Principale efecte ale certificatului de concediu medical sunt:

I. Suspendarea de drept a contractul individual de munca (salariatul nu va presta munca in acesta perioada si nu va primi drepturi de natura salariala, dar are dreptul sa primeasca o indemnizatie, conform legii);

II. Concedierea nu poate fi dispusa pe toata perioada concediului medical, cat

Postat în cesp spo, Stiri