Arhive lunare: aprilie 2015

Anunt achizitie “Democratie participativă. Pilotarea unei inițiative cetățenești pentru comunitățile interetnice din România” 28.04.2015

Descriere anunt: Achizitie servicii  de organizare evenimente: COD CPV 79952000-2,  ,  în cadrul proiectului “Democratie participativă. Pilotarea unei inițiative cetățenești pentru comunitățile interetnice din România”, proiect finanţat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Valoarea estimată a contractului este de: 7456.23 lei fără TVA.

Termenul limită de depunere a ofertelor: 30.04.2015 ora 15:00.

invitatie_participare

Documentatia-de-atribuire

 

Postat în Anunturi Achizitii

Apa nu este un lux, este un drept

Comunicat de presă

23 Aprilie, 2015

În cadrul proiectului „Democraţie participativă. Pilotarea unei inițiative cetăţeneşti pentru comunităţile interetnice din România”, finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România,  cu un buget total de 82,600.00 de euro, Agenția de Dezvoltare Comunitară „Împreună” lansează Inițiativa cetățenească privind asigurarea accesului universal la apă potabilă de calitate.

Apa este cea mai firească nevoie umană și stă la baza existenței. Apa nu este un lux, este un drept. Ştiaţi că în România, la sfârșitul anului 2013, 1,3% dintre localitățile urbane și

Postat în Stiri, Stiri

Grupul american Inteva Products deschide o nouă fabrică de componente auto în România

Grupul american Inteva Products a deschis săptămâna aceasta cea de-a doua fabrică de componente auto din România și plănuiesc să angajeze aproximativ 100 de persoane.

Se estimează că producția va începe vara aceasta: „Noua fabrică din Oradea va dubla capacitatatea de producţie din România“, a declarat într-un comunicat Lon Offenbacher, preşedintele şi directorul general al Inteva Products.  Compania americană va produce la Oradea componente pentru sisteme de acoperişuri auto, care vor fi furnizate în principal clienţilor din Europa.  

Fabrica din Oradea este a doua unitate a Inteva Products în România, după achiziţia, în 2011, a fabricii de componente auto deţinute

Postat în cesp spo, Stiri

Țintele de mediu referitoare la reciclarea aparaturii electrice

Începând cu data de 12 mai se vor modifica reglementările referitoare la obligația reciclării deșeurilor provenite din echipamentele electrice puse în piață de producători sau de cei care le importa ori fac asemenea achiziții intracomunitare, precum și țintele de mediu privind reciclarea echipamentelor electrice, electronice și electrocasnice aferente anilor 2016-2021. 

Ratele anuale minime de colectare ce trebuie atinse de către producători (exprimate în procente) vor fi de peste 40% în 2016, 45% între 2017 și 2020 și 65% începând cu 2021. Așadar, firmele care pun pentru prima data în piață echipamente din categoria celor electrice trebuie să asigure reciclarea acestora.

Postat în cesp spo, Stiri

Registrul cu bani personali ai angajaților

 

În Monitorul Oficial a fost publicat recent ordinul Ministrului Finanțelor privind aprobarea Registrului cu banii personali ai salariaților ce deservesc unitățile cu case de marcat fiscale. Se instituie și obligația notificării autorității fiscale în termen de 5 zile lucrătoare de la apariția acestui ordin, adică până la finele săptămânii următoare. Documentul instituie modelul Registrului de bani personali ce trebuie ținut de către persoanele ce efectuează vânzări de bunuri/prestări de servicii direct către populație, utilizând case de marcat fiscale. Urgența derivă din faptul că în termen de 5 zile lucrătoare de la data publicării prezentului ordin, respectiv până vineri 08

Postat în Stiri

Îmbunătățirea adaptabilității, flexibilității și competitivității personalului din sectorul sănătății

Federația Sanitas din România, în parteneriat cu Ministerul Sănătății și Asociația Centrul Român de Iniţiative derulează proiectul „Îmbunătățirea adaptabilității, flexibilității și competitivității personalului din sectorul sănătății „-Contract nr. POSDRU /81 /3.2 /S /53540.

Proiectul urmărește creșterea adaptabilității, flexibilității și competitivității personalului din sectorul sănătății prin participarea la cursuri de formare profesională specifică, facilitându-se, astfel, dezvoltarea competențelor angajaților din sectorul sanitar, în scopul creșterii calității și productivității muncii, în concordanță cu aspirațiile profesionale, conducând astfel la creșterea calității serviciilor furnizate în sectorul sanitar.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investeşte în oameni!”.

Postat în cesp spo

Domeniile în care doresc să lucreze proaspeții absolvenți

Conform platformei de recrutare SmartDreamers, tinerii din România își doresc să lucreze în IT, vânzări, transporturi (logistică), marketing sau resurse umane. Bucureștiul este orașul care atrage numărul cel mai mare de candidați, fiind și orașul din care provin o mare parte din ofertele de muncă.

Angajatorii merg pe o politică de fidelizare pe termen lung a candidaților, ofertele de joburi pe perioadă nedeterminată reprezentând aproximativ 93% din totalul pieței ofertelor de muncă. Acest trend se oglindește și în ceea ce privește comportamentul aplicanților, care caută în proporție de 88% un loc de muncă permanent.

Clasamentul aplicațiilor, pe domenii de activitate:

Postat în Stiri, Uncategorized

Lansare proiect „Terni Godi – Despre puterea de a visa”

Agenția de Dezvoltare Comunitară “Împreună” lansează luna aceasta proiectul „Terni Godi: Despre puterea de a visa”, finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România,  cu un buget total de 78.000 euro. Proiectul se va desfășura în regiunea Sud-Muntenia (București, Buzău, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov și Prahova) pe o perioadă de 12 luni și își dorește să sprijine ințiativa de a schimba discursul care îi prezintă pe romi “ca pe un grup vulnerabil și anomic ” într-un discurs care prezintă romii ca “resursă”.

Promovarea educației ca modalitate de reușită în rândul copiilor și

Postat în Stiri

Ce trebuie să știm despre cumulul pensiei cu salariul?

Art. 118

(1) În sistemul public de pensii, pot cumula pensia cu venituri provenite din situații pentru care asigurarea este obligatorie, în condițiile legii, următoarele categorii de pensionari:

a) pensionarii pentru limita de vârstă;

b) nevăzătorii;

c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum și copiii, pensionarii de urmaș, încadrați în gradul III de invaliditate;

d) copiii, pensionari de urmaș, prevăzuți la art. 84 lit. a) si b).

(2) Soțul supraviețuitor, beneficiar al unei pensii de urmaș, poate cumula pensia cu venituri din activități profesionale pentru care asigurarea este obligatorie, potrivit legii, dacă acestea nu depășesc 35% din câștigul salarial mediu

Postat în Stiri, Uncategorized

Programul de convergenta: Economia creste cu peste 3% in urmatorii ani, iar PIB-ul va depasi 4% din 2016

Potrivit Programului de convergență, care este revizuit în fiecare an și transmis la Bruxelles după ce este aprobat de către Guvern, economia va crește în perioada 2015-2017 cu peste 3% anual, iar în 2018 avansul PIB va ajunge la 4%, consumul intern și investițiile urmând să reprezinte principalele motoare ale economiei.

În scenariul aplicării măsurilor de relaxare fiscală, creșterea economică va depăși 4% începând cu 2016 și va ajunge la 4,8% în 2018.

În ceea ce privește monedei euro, executivul își menține angajamentul de a o adopta începând de la 1 ianuarie 2019, intenționând să ceară la Bruxelles activarea clauzei

Postat în Stiri, Uncategorized