Invitaţie Dezbatere 2 aprilie 2015

În perioada martie – aprilie, Ambasada Marii Britanii la București și Agenția de Dezvoltare Comunitară “Împreuna” organizează o serie de cinci dezbateri academice pe subiecte legate de incluziunea minorităților, cu focus pe minoritatea romă. Evenimentele sunt realizate cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene la București și a Universității din București.

Scopul acestor dezbateri este acela de a instituționaliza reflecția, gandirea critică, dezbaterea și actiunea din jurul temelor curente legate de minoritatea romă.

Ultima dezbatere din această serie va avea loc la Facultatea de Drept a Universității București. Vorbitorii vor iniția o conversație cu tema Sancțiuni legale împotriva discriminării: eficiență și provocări.

Evenimentul va avea loc joi, 2 aprilie 2015, începând cu ora 17.00, la Facultatea de Drept, Strada Mihail Kogălniceanu, Nr. 34-36, în Amfiteatrul Basilescu, etajul 1. 

Cuvând de deschidere: Adam Sambrook, Deputy Head of Mission, Ambasada Marii Britanii

Vorbitori:          Marc Willers QC, Barrister, Garden Court Chambers

Drd. Oana Andreea Ichim, Facultatea de Drept și Ecole Doctorale des Sciences Sociales (EDSS)

Moderator :  Petre Florin Manole, Asociația Aleșilor Locali 

Discuțiile vor fi în limba engleză.

Traducerea simultană este asigurată.

Invitaţie oficială disponibilă aici: Invitation April 2_Law School

Postat în Stiri

Invitaţie Dezbatere

În luna martie, Ambasada Marii Britanii la București și Agenția de Dezvoltare Comunitară “Împreuna” organizează o serie de cinci dezbateri academice pe subiecte legate de incluziunea minorităților, cu focus pe minoritatea romă. Evenimentele sunt realizate cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene la București și a Universității din București.

Scopul acestor dezbateri este acela de a instituționaliza reflecția, gandirea critică, dezbaterea și actiunea din jurul temelor curente legate de minoritatea romă.

Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din București va fi gazda celei de-a patra dezbateri din serie.

Vorbitorii vor iniția o conversație cu tema Minoritatea romă: măsuri pentru incluziune și realitatea excluziunii.

Evenimentul va avea loc joi, 26 martie 2015, începând cu ora 17.00, la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială (Str. Schitu Magureanu 9, sector 1), în Sala de Consiliu “Dimitrie Gusti”. 

Cuvânt de deschidere: Nigel Townson, Director British Council

Vorbitori :

  • Profesor dr. Judith M. Okely, Oxford University
  • Profesor dr. Cosima Rughiniș, Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala
  • Lector dr. Claudia Câmpeanu, Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala

Moderator:

  • Gelu Duminica, sociolog, director executiv  al Agenției de Dezvoltare Comunitară “Împreună” .

 

Dezbaterea este în limba engleză.

Traducerea simultană este asigurată.

Mai multe informații în invitați atașată Invite March 26_Roma Debates_Faculty of Sociology

Postat în Stiri

Invitaţie Dezbatere

În luna martie, Ambasada Marii Britanii la București și Agenția de Dezvoltare Comunitară “Împreuna” organizează o serie de cinci dezbateri academice pe subiecte legate de incluziunea minorităților, cu focus pe minoritatea romă. Evenimentele sunt realizate cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene la București și a Universității din București. Scopul acestor dezbateri este acela de a instituționaliza reflecția, gandirea critică, dezbaterea și actiunea din jurul temelor curente legate de minoritatea romă.

Facultatea de Jurnalism și Stiințele Comunicării a Universității din București va fi gazda celei de-a treia dezbateri din serie.

Vorbitorii vor iniția o conversație despre Imaginea minorităților în mass-media: între infortainment și responsabilitate morală.

Evenimentul va avea loc joi, 19 martie 2015, începând cu ora 17.00, la Facultatea de Jurnalism și Stiințele Comunicării, in Amfiteatrul R3, in clădirea Facultății de Chimie din Bd. Regina Elisabeta, nr. 4-12, sect.3, et. 3;

Invitaţia oficială o puteţi găsi aici: Invite March 19_Roma Debates_Department of Journalism

Postat în Stiri

Noi am adoptat filmul Spartacus şi Cassandra! Vino să îl vezi la festivalul „One World la şcoală”

Asociația One World Romania demarează programul “One World la școală” prin intermediul căruia doresc să vină în sprijinul dezvoltării conștiinței civice și democratice în rândul elevilor din licee, propunând o abordare nouă si inovativă a problematicii drepturilor omului, prin film documentar.

În perioada 16 – 22 martie 2015 va avea loc a opta ediție a festivalului One World Romania, singurul festival de film documentar dedicat drepturilor omului, pe care îl organizăm.

În cadrul festivalului, One World Romania în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Bucureşti, organizează proiecţii speciale de filme pentru liceeni, care vor avea loc la cinema Studio (Bd. Magheru, nr. 29).

Ne-am bucura să veniţi cu elevi la proiecţii, urmate de sesiuni de discuţii cu regizori, experți din diferite domenii și alți invitați. Elevii au astfel ocazia să vadă cele mai noi filme documentare, sa afle multe informatii noi legate de drepturile omului, dar si de istorie recenta şi, în acelaşi timp, să participe la un festival internaţional cunoscut în lume alaturi de elevi din tot Bucureștiul.  

Programul proiecțiilor poate fi consultat în materialele ataşate ( program 2015) și, de asemenea, mai multe informaţii găsiţi pe site-ul http://scoala.oneworld.ro/proiectii-pentru-liceeni-la-one-world-romania-2015.

Noi vă invităm să vedeţi filmul adoptat de noi, Spartacus şi Cassandra. Chiar aici veţi găsiţi trailerul: http://bit.ly/1G2xMLB

Intrarea la proiectiile dedicate liceenilor este liberă, iar pentru clase și grupuri mai mari se face pe baza înscrierilor pe adresa scoala@oneworld.ro pana 16 martie.  Profesorii care vin cu clasa primesc pe loc dimplomă de participare!

Pentru orice întrebări, vă rog să o contactaţi pe dna. Petra Dobruská la numărul de telefon 0732.429.826 sau la adresa de email petra@oneworld.ro / scoala@oneworld.ro.

poster-spartacusandcassandra

 

Postat în Stiri

DEZBATERE Joi, 12 martie 2015, începând cu ora 17.30

În luna martie, Ambasada Marii Britanii la București și Agenția de Dezvoltare Comunitară “Împreuna” organizează o serie de cinci dezbateri academice pe subiecte legate de incluziunea minorităților, cu focus pe minoritatea romă. Evenimentele sunt realizate cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene la București și a Universității din București.

Scopul acestor dezbateri este acela de a instituționaliza reflecția, gandirea critică, dezbaterea și actiunea din jurul temelor curente legate de minoritatea romă. Facultatea de Științe Politice a Universității din București va fi gazda celei de-a doua dezbateri din serie.

Vorbitorii vor iniția o conversație despre provocările legate de Participarea politică a minorităților, cu accent pe reprezentarea și reprezentativitatea minorității rome.

Evenimentul va avea loc joi, 12 martie 2015, începând cu ora 17.30, în amfiteatrul Constantin Angelescu, din str. Negru Voda nr. 3 (în clădirea Institututului Bancar Român)

Vorbitori:   Adam Sambrook, șef adjunct de misiune, Ambasada Marii Britanii la București

                    Dr. Jennifer Jackson-Preese, London School of Economics

                    Conf. dr. Dan Pavel, Facultatea de Științe Politice

                    Lect. dr. Oana Valentina Suciu, Facultatea de Științe Politice

Discuțiile vor fi în limba engleză.

Traducerea simultană este asigurată.

 Mai multe detalii aici: Invite March 12_British Embassy Debate

Postat în Stiri

Hai la film!

Cea de-a opta editie a Festivalului de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania (16-22 martie) aduce la Bucuresti 35 de filme, impartite in 6 sectiuni tematice si proiectii speciale, dar si matinee pentru liceeni, o piesa de teatru inedita si un traseu de teatru-labirint pe statul de drept, dezbateri pe teme arzatoare si discutii cu publicul dupa fiecare film, o expozitie foto “de campanie”, o prezentare altfel a justitiei romane si chiar si un circuit turistic aparte in centrul Bucurestiului.

În 2015 motto-ul festivalului este „kino-maidan” – locul de unde pleacã privirile documentariștilor și cãtre care se întorc filmele lor – la București, ca și la Sao Paulo sau la Kiev. Aruncãm o privire asupra maidanelor de pe 5 continente și îi așteptãm pe bucureșteni la proiecții și evenimente conexe sã discutãm împreunã despre câteva dintre cele mai presante probleme ale societãții în care trãim. Cele 6 sectiuni principale de anul acesta sunt: Demo+/-cratiei, Tovarase Capitalism, Razboaie contra Naturii, Adulti de Nevoie, Traume, Focus: Africa. Retrospectiva One World Romania 2015 este dedicata producatorului Heino Deckert iar in cadrul acesteia vor fi proiectate 5 dintre filmele sale. Lista completa a filmelor este aici: http://bit.ly/1FR9UXC iar despre evenimentele conexe puteti citi pe http://bit.ly/1GFNvh4/.

Proiecțiile din cadrul festivalului vor avea loc la Cinema Studio, Cinema Elvire Popesco și Muzeul Țãranului Român. Deschiderea oficialã a festivalului va avea loc pe 16 martie la Cinema Pro.

Ca in fiecare an, One World Romania reia initiativa „Adopta un Documentar” prin care promoveaza cauze ce tin de incalcarea drepturilor omului cu sprijinul unor institutii publice sau organizatii non-guvernamentale.  

Agentia Impreuna s-a alaturat intiativei adoptand documentarul „Spartacus & Cassandra” din sectiunea „Adulti de nevoie”.

Spartacus si sora lui mai mica, Cassandra sunt pusi in situatia de a face o decizie sfasietoare pentru un copil. Povestea filmului juxtapune imagini de tip verité cu episoade poetice sau melancolice filmate pe suport super 8 pentru a schita realitatea psihologica intima a celor doi copii prinsi intre doua lumi.

Trailerul: http://bit.ly/1G2xMLB | Descriere: http://bit.ly/1zEcrji.  

Proiectiile filmului sunt programate:

Marti, 17 martie, ora 14:30, Cinema Studio

Sambata, 21 martie, ora 20:00, Cinema Elvire Popesco

Duminica, 22 martie, ora 20:30, Cinema Studio

Fiecare proiectie va fi urmata de o discutie cu publicul.

Va asteptam la film!

afis-web poster-spartacusandcassandra

Postat în Stiri