Arhive lunare: martie 2015

Invitaţie Dezbatere 2 aprilie 2015

În perioada martie – aprilie, Ambasada Marii Britanii la București și Agenția de Dezvoltare Comunitară “Împreuna” organizează o serie de cinci dezbateri academice pe subiecte legate de incluziunea minorităților, cu focus pe minoritatea romă. Evenimentele sunt realizate cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene la București și a Universității din București.

Scopul acestor dezbateri este acela de a instituționaliza reflecția, gandirea critică, dezbaterea și actiunea din jurul temelor curente legate de minoritatea romă.

Ultima dezbatere din această serie va avea loc la Facultatea de Drept a Universității București. Vorbitorii vor iniția o conversație cu tema Sancțiuni legale împotriva discriminării: eficiență și provocări.

Postat în Stiri

Propuneri legislative – 25 martie 2015

Miercuri, 25 martie 2015, prim-ministrul Victor Ponta a prezentat sinteza referitoare la proiectele de lege privind NOUL Cod fiscal și NOUL Cod de procedura fiscală (măsuri și rezultate așteptate), pe baza documentelor supuse aprobării Guvernului.

 

Aceste propuneri sunt:

Introducerea plafonului maxim de 5 salarii medii brute pentru baza lunară de calcul a CASS de la 1 ianuarie 2016

Eliminarea deducerii CASS de la calculul impozitului pe venit de la 1 ianuarie 2016

Introducerea obligației de plată a CAS și CASS pentru toate persoanele fizice care realizează venituri

Majorarea sumei neimpozabile lunare avute în vedere la stabilirea impozitului pe venitul

Postat în cesp spo, Stiri

Invitaţie Dezbatere

În luna martie, Ambasada Marii Britanii la București și Agenția de Dezvoltare Comunitară “Împreuna” organizează o serie de cinci dezbateri academice pe subiecte legate de incluziunea minorităților, cu focus pe minoritatea romă. Evenimentele sunt realizate cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene la București și a Universității din București.

Scopul acestor dezbateri este acela de a instituționaliza reflecția, gandirea critică, dezbaterea și actiunea din jurul temelor curente legate de minoritatea romă.

Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din București va fi gazda celei de-a patra dezbateri din serie.

Vorbitorii vor iniția o conversație cu tema Minoritatea romă: măsuri pentru incluziune și realitatea

Postat în Stiri

Invitaţie Dezbatere

În luna martie, Ambasada Marii Britanii la București și Agenția de Dezvoltare Comunitară “Împreuna” organizează o serie de cinci dezbateri academice pe subiecte legate de incluziunea minorităților, cu focus pe minoritatea romă. Evenimentele sunt realizate cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene la București și a Universității din București. Scopul acestor dezbateri este acela de a instituționaliza reflecția, gandirea critică, dezbaterea și actiunea din jurul temelor curente legate de minoritatea romă.

Facultatea de Jurnalism și Stiințele Comunicării a Universității din București va fi gazda celei de-a treia dezbateri din serie.

Vorbitorii vor iniția o conversație despre Imaginea minorităților în mass-media: între infortainment

Postat în Stiri

Curs Dezvoltare Comunitară

antet

 

 

 

DSC_0087DSC_0141

subsol

Postat în Poze şi Filme

Noi am adoptat filmul Spartacus şi Cassandra! Vino să îl vezi la festivalul „One World la şcoală”

Asociația One World Romania demarează programul “One World la școală” prin intermediul căruia doresc să vină în sprijinul dezvoltării conștiinței civice și democratice în rândul elevilor din licee, propunând o abordare nouă si inovativă a problematicii drepturilor omului, prin film documentar.

În perioada 16 – 22 martie 2015 va avea loc a opta ediție a festivalului One World Romania, singurul festival de film documentar dedicat drepturilor omului, pe care îl organizăm.

În cadrul festivalului, One World Romania în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Bucureşti, organizează proiecţii speciale de filme pentru liceeni, care vor avea loc la cinema Studio (Bd. Magheru, nr. 29).

Postat în Stiri

Remunerarea orelor suplimentare de lucru

Conform Codului Muncii, munca suplimentara este munca prestata in afara duratei normale a timpului de munca saptamanal. Durata normala a timpului de munca pentru salariatii cu norma intreaga este de 8 ore pe zi respectiv 40 ore pe saptamana. De mentionat ca tot durata normala a timpului de munca se considera si programul de 6 ore pe zi respectiv 30 ore pe saptamana, asta in cazul tinerilor in varsta de pana la 18 ani, doar ca in acest caz este interzisa munca suplimentara.

Totodata este bine de stiut ca durata maxima legala a timpului de munca nu poate

Postat în cesp spo, Stiri

Concedierea

Indiferent de motivul pentru care sunt dați afară, salariații au unele drepturi conferite de legislația autohtonă. Spre exemplu, atunci când locul de muncă se desființează, ei pot beneficia de un preaviz de minim de 20 de zile lucrătoare, dar și de măsuri active de combatere a șomajului, fiind chiar consiliați în acest sens de angajatori. De asemenea, în cazul în care sunt concediați pentru inaptitudine fizică sau psihică, salariații au dreptul la unele salarii compensatorii. Află din materialul de mai jos care sunt toate situațiile în care se poate dispune concedierea, precum și ce drepturi au salariații disponibilizați.

Postat în cesp spo, Stiri

Jurisdicția muncii. Aspecte de interes pentru angajat și angajator

Art. 266 din Codul Muncii prevede faptul ca jurisdictia muncii are ca obiect solutionarea conflictelor de munca cu privire la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractelor individuale sau, dupa caz, colective de munca prevazute de prezentul cod, precum si a cererilor privind raporturile juridice dintre partenerii sociali, stabilite potrivit prezentului cod.

Cum se formuleaza cererile in vederea solutionarii conflictelor de munca, conform art. 268 din Codul Muncii:

a) in termen de 30 de zile calendaristice de la data in care a fost comunicata decizia unilaterala a angajatorului referitoare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea sau incetarea contractului individual de

Postat în cesp spo, Stiri, Uncategorized

DEZBATERE Joi, 12 martie 2015, începând cu ora 17.30

În luna martie, Ambasada Marii Britanii la București și Agenția de Dezvoltare Comunitară “Împreuna” organizează o serie de cinci dezbateri academice pe subiecte legate de incluziunea minorităților, cu focus pe minoritatea romă. Evenimentele sunt realizate cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene la București și a Universității din București.

Scopul acestor dezbateri este acela de a instituționaliza reflecția, gandirea critică, dezbaterea și actiunea din jurul temelor curente legate de minoritatea romă. Facultatea de Științe Politice a Universității din București va fi gazda celei de-a doua dezbateri din serie.

Vorbitorii vor iniția o conversație despre provocările legate de Participarea politică a minorităților, cu

Postat în Stiri