INVITAŢIE DEZBATERE

Agenția Împreună și Ambasada Marii Britanii la București organizează marți, 3 martie, începând cu ora 17:00 dezbaterea cu tema “ Educația și incluziunea minorităților” la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației.

Mai multe detalii despre dezbatere găsiți în invitația atașată.

 Invitation March 3_prof Yaron Matras final

Postat în Stiri

Revenim cu informatii suplimentare despre dreptul la pensie ce deriva dintr-o activitatea de munca desfasurata intr-un ghetou

Astazi, 12.02.2015, Fundatia noastra a primit comunicarea oficiala din partea Ambasadei Germaniei la Bucuresti, comunicare pe care o redam integral in anexa aici.

Pe scurt, se clarifica urmatoarele aspecte:

  1. Beneficiarii trebuie sa beneficieze de sistemul de pensie din Romania (sa aiba pensie in Romania). Nota: cine nu este pensioner/a  nu se incadreaza.
  2. Prin “urmas” se intelege doar vaduv/vaduva. Nota: pentru a fi considerat vaduv/vaduva este neaparat nevoia ca cel/cea care solicita sa fi fost casatorit legal cu defunctul/defuncta.
  3. Vechimea in munca trebuie sa fie de minim 5 ani.
  4. Pentru a depune documentele trebuie s ava adresati direct institutiilor germane. Singura institutie din Romania abilitata sa ofere sprijin si informatii este Agentia Nationala pentru Romi.
  5. Pensia de ghetou nu este despagubire pentru cei care au fost deportati, ci o pensie platita pentru munca desfasurata in ghetou.
  6. Nu se percepe nici o taxa pe operare a dosarului si nici un fel de alta taxa.
Postat în Stiri