Conferinţă de lansare

Reţeaua de Incluziune Socială A Romilor – Capacitare şi Advocacy

Conferinţă de lansare

Hotel Capital Plaza, Bucureşti, 29 octombrie 2014

 

Agenţia de Dezvoltare Comunitară Împreună, în parteneriat cu Fundaţia Policy Center for Roma and Minorities şi Centrul de Resurse pentru participare publică au organizat ieri, 29 octombrie 2014, conferinţa de lansare al proiectului Reţeaua de Incluziune Socială A Romilor – Capacitare şi Advocacy, finanțat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul Fondului ONG în România.

Proiectul îşi propune întărirea capacităţii instituţionale şi operaţionale a 12 ONG-uri şi dezvoltarea cooperării între ele. Reprezentanţii vor beneficia de un program de pregătire complexă (training, internship şi asistenţă tehnică) în vederea adoptării unei viziuni strategice pe termen lung şi la dezvoltarea expertizei în domenii precum accesarea de fonduri, managementul de proiect, gestionarea fondurilor şi campanii de advocacy.

Mai jos veţi putea găsi agenda detaliată a evenimentului:

 

AGENDĂ EVENIMENT

CONFERINŢA DE PREZENTARE  A PROIECTULUI

 „Reţeaua de incluziune socială a romilor Capacitare şi Advocacy”

 

 09.30 – 10.00 Primirea şi înregistrarea participanţilor

10.00 – 10.30 Perspective EEA Grants în România

                         Gelu Duminică, Director Executiv  Agenţia de Dezvoltare Comunitară ”Împreună”

                         Florin Botonogu, Preşedinte Fundația Policy Center for Roma and Minorities

                         Oana Preda, Director Executiv  Centrul de resurse pentru participare publică

10.30 – 11.00 Prezentarea  proiectului și rezultatelor evaluării naționale a ONG-urilor implicate în problematica incluziunii sociale a romilor.

                         Ştefania Matei, Cercetător Agenţia de Dezvoltare Comunitară ”Împreună”

                         Cerasela Banică, Coordonator de Proiect, Agenţia de Dezvoltare Comunitară ”Împreună”

11.00 – 11.30 Sesiune de întrebări

11.30 – 12.00 Prânz

 

Postat în Stiri

Tabăra pentru studenți: Împreună la Universitate. Tânăr Rom în România

Captură

“Pentru a-ţi realiza visele, trebuie mai întâi să te trezeşti!”  Proverb arab

 

Tabăra pentru studenți: Împreună la Universitate. Tânăr Rom în România [1]

 

De ce eşti tu rom? Ce înseamnă, într-o Europă globală, apartenenţa la minoritatea romilor? De ce îţi spune  toată lumea că tu eşti “altfel” şi că este datoria ta să “fii model”? Ce înseamnă să fii “invizibil” pentru societate, chiar şi pentru ai tăi? Ce fac cei care reprezintă interesele minorităţii romilor pentru cei “săraci”? Ce fac ONG-urile rome pentru cei din comunităţi? Cum putem dezvolta un grup care să “schimbe lumea”?

Ai mai multe întrebări decât răspunsuri?

Vino alături de noi şi spune-ne ceea ce gândeşti şi simţi. Vrem să dezbatem alături de tine teme care te interesează! Vrem să ne trezim ÎMPREUNĂ pentru a ne urma visul…

Începe prin a ne trimite un eseu de 500 de cuvinte cu titlul “Tânăr rom în România. Ce-mi doresc pentru  viitorul meu” şi CV-ul tău până la data de 7 noiembrie, ora 17:00.

Convinge-ne să te sunăm şi să te invităm în tabăra de la Sinaia, în perioada 19-23 noiembrie 2014. Menţionăm faptul că toate costurile sunt acoperite. 

 

Alături de noi vor veni să discute cu tine personalităţi din mediul ONG-istic, academic, politic şi diplomatic în încercarea de a răspunde la marea întrebare  «Ce putem face ÎMPREUNĂ ? »

 

Pentru mai multe detalii contactaţi-ne la adresa de e-mail: catalina.olteanu@agentiaimpreuna.ro  sau la numărul de telefon 021. 210.05.39. 

 

[1] Proiect organizat de Agenţia de Dezvoltare Comunitară “Împreună” în parteneriat cu Departamentul pentru Relaţii Interetnice (DRI).

 

                                                  

 

Postat în Stiri, Uncategorized

Lansare Platformă educaţională „Ce vrei să te faci când vei fi mare?”

10 octombrie 2014 marchează Ziua Educaţiei Nonformale, iar pentru noi marchează începutul unei noi călătorii.

Astăzi lansăm platforma educațională „Ce vrei să faci când vei fi mare”, realizată în colaborare cu UNICEF România, în cadrul campaniei „Hai la şcoală!”. Prin această iniţiativă ne dorim să oferim copiilor şi tinerilor romi un spaţiu virtual, creat special pentru a le permite să îşi împărtăşească opiniile, întrebările, speranţele şi visele.

Platforma oferă posibilitatea de a accesa informaţii despre istoria romilor, poveştile de viaţă a unor persoane de etnie romă de succes, o serie de oportunităţi educaţionale şi profesionale, newsletter-ul „Ce vrei să te faci când vei fi mare?”. Aceste domenii fac parte din cele 8 secţiuni ale platformei: Romapedia, „Şi tu poţi reuşi”, „Şi alţii ca tine”, „Tu ce alegi?”, „Ceva ce te poate ajuta”, „Spune-ne povestea ta!”, Newsletter precum şi o secțiune de Downloads.

Platforma deschide poarta către lumea persoanelor de etnie romă care au reuşit în viaţă datorită educaţiei şi ambiţiei cu care şi-au urmat calea. Vizitatorii vor avea posibilitatea de a comunica direct cu aceştia pentru a-şi spune propriile poveşti de viaţă. De asemenea, pe parcursul navigării site-ului, vizitatorii vor fi însoţiţi de două personaje animate, Eugenia şi Ilie.

Pentru a utiliza platforma, vă invităm să accesaţi site-ul http://cevreisafacicandestimare.agentiaimpreuna.ro/

Pentru mai multe detalii, contactaţi-ne la numărul de telefon +4021.210.05.39, sau la adresa de e-mail ana.duminica@agentiaimpreuna.ro, persoană de contact Ana Duminică.  

Postat în Stiri

Rezultate selecție ONG-uri pentru proiectul “Democrație participativă. Pilotarea unei inițiative cetățenești pentru comunitățile interetnice din Rom

Cele 2 ONG-uri selectate în urma evaluării celor 5 dosare de candidatură sunt:

Buzău: Agenția de Dezvoltare Comunitară Buzău

Olt: Asociația Centrul de Resurse pentru Egalitate AEQVITAS

Postat în Stiri, Uncategorized