Academia de Implicare a Tinerilor Proiect finanţat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România

 

Captură

Agenția Împreună lansează luna aceasta proiectul „Academia de Implicare a Tinerilor” finanțat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul Fondului ONG în România, subcomponenta 1.1 Participarea în procesul de luare a deciziilor şi implicarea comunităţii, cu un buget total de 82,489.00 euro. Proiectul se va desfăşa în 15 localităţi din Sud-Muntenia, judeţele Dâmboviţa, Buzău şi Giurgiu, pe o perioadă de 14 luni.

 Credem cu tărie că tinerii, atât cei romi, cât şi cei ne romi, merită să îşi facă vocea auzită şi să dobândească o atitudine proactivă atunci când este vorba despre deciziile care îi afectează. Academia de Implicare a Tinerilor are drept obiectiv principal stimularea participării tinerilor romi şi ne romi în procesul de luare a deciziilor la nivel local şi dezvoltarea de abilităţi de participare publică în rândul a 150 de persoane din comunităţi cu număr semnificativ de romi.

 Prin metode de facilitare comunitară participativă se vor identifica şi prioritiza problemele comunităţilor, iar grupurile de iniţiativă se vor implica în rezolvarea uneia dintre probleme. Pe baza rezultatelor se va demara o campanie de advocacy la nivel local şi judeţean, pentru introducerea pe agendele publice ale priorităţilor de dezvoltare identificare de comunităţi.

Partea practică a Academiei va fi completată de sesiuni de formare şi de activităţi de mentorat în cadrul unui program de pregătire complexă adresat tinerilor, menit să stimuleze implicarea lor în comunitate şi să le formeze abilităţi pentru influenţarea deciziilor la nivel local.

Pentru mai multe detalii în legătură cu proiectul, puteți adresa întrebări la adresele de email office@agentiaimpreuna.ro / delia.stan@agentiaimpreuna.ro sau la numărul de telefon 021.210.05.30, persoană de contact Delia Stan.

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eegrants.org

Captură

Postat în Stiri

Rezultate selecție ONG-uri pentru proiectul “Democrație participativă. Pilotarea unei inițiative cetățenești pentru comunitățile interetnice din România”

Cele 3 ONG-uri selectate în urma evaluării celor 8 dosare de candidatură sunt:

Călărași: Centrul pentru Educație și Dezvoltare Socială (CEDS)

Ialomița: Asociația pentru Dezvoltare și Incluziune Socială (ADIS)

Prahova: Centrul de Resurse Apollo

Postat în Stiri