Realizari 2014

homepage_mic-01

Rezultatele de anul trecut şi cele din anii anteriori ne-au arătat că acolo unde se lucrează ÎMPREUNĂ pentru anumite obiective, schimbările în bine sunt posibile, ireversibile şi generează la rândul lor alte schimbări. 

Aici veţi găsi Raportul Anual al Agentiei Împreună 2014, iar dacă veţi accesa secţiunea Rapoarte şi Publicaţii veţi găsi date încă din 1999. 

Postat în PrimaPagina

Parteneri

Postat în Parteneri

PUBLICATII

rapoarte-05● Educatia interculturala: de la teorie la practica –  descarca
● Accesul romilor la servicii sociale – realitati si tendinte in anul 2005 – descarca
● Accesul romilor pe piata muncii descarca – descarca
● Evaluarea programelor pentru comunitatile de romi din romania descarca – descarca
● Iesirea din cercul vicios descarca – descarca
● Tanar rom – caut loc de munca descarca – descarca
● Politici de Incluziune Sociala pentru Grupurile Vulnerabile descarca – descarca
● Sindicatele La Intersectia Dintre Gen si Etnie descarca – descarca
● Instrumente Internationale Disponibile Pentru Sustinere si Lobby – descarca
● Strategia Nationala de Imbunatatire a Situatiei Romilor – descarca
● Imputernicirea comunitatilor de romi – descarca
● O Scoala pentru toti? Accesul Copiilor Romi la Educatia de Calitate – descarca
● Despre noi – 20 de raspunsuri la intrebarea ”Ce vrei sa te faci cand vei fi mare?” – descarca

Postat în Rapoarte si publicatii

Valorile noastre

De foarte multe ori atunci cand trebuie sa vorbim despre Agentia Impreuna, in diferite prezentari, incercam sa punctam ceea ce Fundatia noastra face sau a facut inca din primul an de activitate. Cu aceasta ocazie cred ca ar trebui sa spunem mai multe despre ceea ce Fundatia noastra inseamna!

4cfeda51-1574-49c9-8dc1-74505d724055-valori-01Agentia de Dezvoltare Comunitara “Impreuna” a aparut pentru a completa un tip de discurs pe care ONG-urile rome il aveau pana in acea vreme orientat, cu precadere, pe perspectiva oferita de abordarea de “drepturile omului”. Acea abordare era mai mult decat de inteles in contextul in care anii 90 au fost marcati de foarte multe conflicte interetnice in care membrii minoritatii Romilor au fost “actori”.
Cu toate acestea, noua perspectiva oferita de intentiile Romaniei de a fi parte a Uniunii Europene oferea si alte de tipuri de provocari pentru comunitatile de romi – nevoia de dezvoltare socio-economica, nevoia de dezvoltare locala, nevoia de a schimba ceva inclusiv la nivelul mentalitatilor….Metoda dezvoltarii comunitare, care are in vedere valorizarea resurselor de care un individ/comunitate dispune, a fost considerata de catre cei care au fondat Fundatia noastre ca un mod de lucru in comunitatile de romi din Romania nu numai pentru ca “era la moda” (chiar nu era!) ci mai ales pentru ca aceasta metoda presupune dialog permanent la nivel local, dialog fara de care nu poti provoca schimbari semnificative….Rezultatele noastre din ultimii 11 ani ne-au aratat ca acolo unde se lucreaza IMPREUNA pentru aceste obiective, schimbarile in bine sunt posibile, ireversibile si genereaza la randul lor alte schimbari.
Credem cu tarie intr-o lume in care traim Impreuna,fara a ne fi frica sa ne lasam copiii sa se joace cu romii doar pentru ca acestia sunt romi; muncim zi de zi pentru a provoca reflectii, atat in interiorul cat si in exteriorul comunitatii rome, care sa conduca catre o dezvoltare armonioasa a societatii in care traim; consideram ca noi, ca si cetateni romani de etnie roma, trebuie sa avem aceleasi drepturi si obligatii ca toti ceilalti; suntem convinsi ca fiecare dintre noi trebuie sa invatam sa dam (informatie, resurse, valori-05incredere etc) , pentru a primi (dezvoltare, bunastare, solidaritate)
Pentru toate acestea si multe altele care nu pot fi cuprinse in cuvinte trebuie sa invatam sa lucram, traim, invatam, radem, plange, convietui IMPREUNA.

Postat în Valori

GELU DUMINICA – DIRECTOR EXECUTIV

gelu duminica

Absolvent a Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala Bucuresti (2002), a masterului de Politici Social Europene a aceleasi facultati (2004), doctorand in Sociologie (2008-prezent). Activeaza in cadrul Agentiei din anul 2000, este membru a Societatii Sociologilor din Romania, membru a colegiului director al Revistei de Asistenta Sociala si membru a Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Riscurilor Sociale si Demografice.

Postat în Echipa

Activitate

despre_noii-03

1. Dezvoltare comunitara: Cercetare, Formare resurse umane, Managementul proiectelor;
2. Cooperare transfrontaliera: Cultura, Sanatate, Educatie;
3. Grant-uri: Locuinte, Monitorizare, Evaluare

Postat în Despre noi

Obiective

despre_noii-02

● Dezvoltarea comunitatilor de rromi si a proceselor de dezvoltare, in contextul drepturilor civile, sociale, politice si economice.
● Dezvoltarea relatiilor de cooperare si parteneriat cu asociatii private, publice, nationale si internationale, specializate in cercetarea si implementarea programelor sociale pentru rromi.

Postat în Despre noi

Contactul nostru

doneaza-03

Pentru alte informatii sau pentru a-ti explica cum te putem noi ajuta, ne poti contacta la: Str. Slobozia, nr. 31, sector 4,Bucuresti Tel. / Fax: +40-021.210.05.39 / 211.34.29, office@agentiaimpreuna.ro Gelu Duminica – Director executiv Iuliana Mardare – Coord. admin. financiar

Postat în Doneaza

Ajutorul tau

doneaza-02

Alege sa fii voluntar al agentiei Impreuna si ajuti la dezvoltarea comunitatii din care faci parte. Avem nevoie de persoane active care sa dea viata valorilor in care credem.
Comunica-ne datele tale personale si noi te vom contacta pentru a-ti explica cum poti ajuta.

Postat în Doneaza

Donatia ta

doneaza-01

Poti sustine misiunea agentiei Impreuna donand 2% din impozitul tau pe venit. Contributia ta va oferi un altfel de viitor copiilor rromi.
Cont IBAN:RO27 BACX 0000 0030 0177 9000
Cod fiscal:12180126

Postat în Doneaza