Arhive lunare: ianuarie 2014

Comunitatea prin ochii nostri

Agenţia de Dezvoltare Comunitară „Împreună”  va da mâine startul Taberei de Practică „Comunitatea prin ochii tinerilor”, în localitatea Sângeru de Pădure, judeţul Mureş.

 

Scopul proiectului este acela de a contribui la creşterea gradului de specializare a tinerilor studenţi ai unor filiere din domeniul incluziunii sociale sau domenii conexe acestuia în vederea familiarizării lor cu lucrul în comunităţi de romi.

Obiectivele pun accentul pe familiarizarea a 20 de studenţi romi şi neromi cu lucru în comunităţile de romi care se confruntă cu probleme sociale însemnate şi promovarea diversivităţii şi toleranţei în rândul comunităţii în cadrul căreia se va realiza tabăra de voluntariat. 

Lucrul într-o

Postat în Stiri

Selectare facilitatori comunitari

Agentia Impreuna si Fundatia PACT lanseaza apelul de selectie de facilitatori comunitari pentru judetele Gorj, Dolj si Olt, pentru proiectul “ zefiR – Impreuna pentru puterea de acțiune: Fondul pentru incluziunea romilor si alte grupuri dezavantajate” finantat de Programul de Cooperare Elvetiano-Roman si implementat de un consortiu format din 7 parteneri: Terre des Hommes – coordonator consortiu, Agentia Impreuna, Fundatia PACT, Amare Rromentza – parteneri principali, Habitat for Humanity Romania si Sastipen – partneri asociati.

 

Proiectul, derulat pe o perioada de 3 ani in judetele Olt, Dolj, Gorj, urmareste sa contribuie la incluziunea sociala a populației rome si altor grupuri dezavantajate, cu accent pe incluziunea copiilor si

Postat în Stiri

Anunt selectie operatori date

Agenţia de Dezvoltare Comunitară „Împreună” recrutează operatori de date în cadrul proiectului „ZefiR. Împreună pentru puterea de acțiune”.

 

Perioada de desfăşurare a activității – 16-20 septembrie 2013

 

Proiectul „ZefiR. Împreună pentru puterea de acțiune” este inițiativa unui consorțiu coordonat de Terre des Hommes și format din Amare Rromentza, Agenția Împreună, Fundația PACT și Fundația Pestalozzi. Ni s-au alăturat în acest demers ca parteneri asociați Habitat for Humanity și SASTIPEN.

ZefiR se bazează pe o abordare integrată privind sănătatea și educația, ca arii prioritare de acțiune, alături de locuire – ca domeniu complementar, având la bază dezvoltarea comunitară ca abordare transversală.

Prin

Postat în Stiri