Arhive lunare: ianuarie 2014

ANUNT PRIVIND ACHIZITIA SERVICIILOR PENTRU CREAREA/EDITAREA UNUI MATERIAL AUDIO-VIZUAL

Agenția de Dezvoltare Comunitară „Împreună” doreşte să achiziţioneze, în cadrul proiectului “SEE/D/0211/4.1/X – Effective Programmes for the Active Integration / Inclusion of the Roma in South-East Europe  – PAIRS”, servicii creare/editare material audio-vizual finit de max. 15 minute, bazat pe interviuri in lunile iulie-septembrie în județele Mureș, Galați, Ilfov, Olt și București, care să reflecte viziunea aflată la baza proiectelor de impact privind incluziunea romilor. Suma maximă disponibilă este de 5.500 euro inclus TVA. Criteriul de atribuire este prețul cel mai mic. Data limită pentru primirea ofertelor de preţ în original este 22.07.2013, ora 12.00 la adresa Agenției „Împreună” din str. Mihai Eminescu nr. 124,

Postat în Anunturi Achizitii

Comunitatea prin ochii nostri

Agenţia de Dezvoltare Comunitară „Împreună”  va da mâine startul Taberei de Practică „Comunitatea prin ochii tinerilor”, în localitatea Sângeru de Pădure, judeţul Mureş.

 

Scopul proiectului este acela de a contribui la creşterea gradului de specializare a tinerilor studenţi ai unor filiere din domeniul incluziunii sociale sau domenii conexe acestuia în vederea familiarizării lor cu lucrul în comunităţi de romi.

Obiectivele pun accentul pe familiarizarea a 20 de studenţi romi şi neromi cu lucru în comunităţile de romi care se confruntă cu probleme sociale însemnate şi promovarea diversivităţii şi toleranţei în rândul comunităţii în cadrul căreia se va realiza tabăra de voluntariat. 

Lucrul într-o

Postat în Stiri

Selectare facilitatori comunitari

Agentia Impreuna si Fundatia PACT lanseaza apelul de selectie de facilitatori comunitari pentru judetele Gorj, Dolj si Olt, pentru proiectul “ zefiR – Impreuna pentru puterea de acțiune: Fondul pentru incluziunea romilor si alte grupuri dezavantajate” finantat de Programul de Cooperare Elvetiano-Roman si implementat de un consortiu format din 7 parteneri: Terre des Hommes – coordonator consortiu, Agentia Impreuna, Fundatia PACT, Amare Rromentza – parteneri principali, Habitat for Humanity Romania si Sastipen – partneri asociati.

 

Proiectul, derulat pe o perioada de 3 ani in judetele Olt, Dolj, Gorj, urmareste sa contribuie la incluziunea sociala a populației rome si altor grupuri dezavantajate, cu accent pe incluziunea copiilor si

Postat în Stiri

Anunt selectie operatori date

Agenţia de Dezvoltare Comunitară „Împreună” recrutează operatori de date în cadrul proiectului „ZefiR. Împreună pentru puterea de acțiune”.

 

Perioada de desfăşurare a activității – 16-20 septembrie 2013

 

Proiectul „ZefiR. Împreună pentru puterea de acțiune” este inițiativa unui consorțiu coordonat de Terre des Hommes și format din Amare Rromentza, Agenția Împreună, Fundația PACT și Fundația Pestalozzi. Ni s-au alăturat în acest demers ca parteneri asociați Habitat for Humanity și SASTIPEN.

ZefiR se bazează pe o abordare integrată privind sănătatea și educația, ca arii prioritare de acțiune, alături de locuire – ca domeniu complementar, având la bază dezvoltarea comunitară ca abordare transversală.

Prin

Postat în Stiri

Gânduri pentru 2014

Nu sunt fană a postărilor de genul acesta, dar în urmă cu câteva săptămâni am avut parte de experienţă minunată!

Am ajuns în judeţul Galaţi cu caravana „Ce vrei să te faci când vei fi mare?”, iar după experienţa celor aproximativ 110 de şcoli vizitate, eram aproape sigura că am văzut orice: copii romi care au puterea de a visa dincolo de bariere, timizi, ruşinaţi, speriaţi…profesori nu prea convinşi de toleranţă şi multiculturalism…Eram convinsă că voi găsi din nou aceeaşi situatie. Am avut 7 şcoli de vizitat, programul un pic aglomerat, dar împreună cu colegul meu am hotărât că este

Postat în Blog old

Rapoarte

rapoarte-03rapoarte-02rapoarte-01

Raport 1999-2002 Raport 2003 Raport 2004 Raport 2005 Raport de activitate Raport 2008 Raport 2009 Raport 2010  Raport 2011 Raport 2012 Scurta prezentare a

Postat în Rapoarte si publicatii

Proiecte in derulare

4cffe67b-ff20-4496-9303-45f55d724055-proiecte2a

Romano Cher – Casa romilor – descarca

Ce vrei sa te faci cand vei fi mare? – descarca

Observatorul pentru romi – descarca

proiecte2b

Laboratorul de educatie civica – descarca

Centre Comunitare de Resurse – descarca

Tinerii dezbat – descarca

Postat în Proiecte

ANA IVASIUC – COORDONATOR DE PROGRAME

ana ivasiuc 2012

A absolvit în 2004 facultatea de Sociologia Dezvoltarii si Antropologie Culturala din Leiden, Tarile de Jos, precum si un Master in Migratii si Relatii Interetnice. Din anul 2008 colaboreaza cu Agentia Impreuna in domeniul cercetarii si al dezvoltarii comunitare. A contribuit la cercetări ale Agentiei Impreuna privind incluziunea sociala a romilor, cu precadere in domeniul educatiei si cel al analizei de politici publice. In prezent, Ana este coordonatoare

Postat în Echipa

ANA CHIRITOIU – CERCETATOR

Ana Chiritoiu

A absolvit Facultatea de Litere din Bucuresti si masteratul de antropologie de la SNSPA, cu o lucrare pe tema etnicitatii. Este cercetator in cadrul Agentiei Impreuna din ianuarie 2011, unde a participat la studiul socio-antropologic „Mostenitura din mostenitura am făcut meseria asta. Mestesugurile traditionale  rome: realitati economice si constructii identitare”, in cadrul proiectului Romano-Cher: Casa Romilor, si la cercetarea „Tu ce vrei sa te faci cand vei fi mare?”, finantata de UNICEF.

Postat în Echipa

CATALINA OLTEANU – COORDONATOR DE PROGRAME DESTINATE TINERILOR ROMI

Catalina Olteanu

Absolventa a Facultatii de Limbi si Literaturi Straine, sectia rromani – spaniola si masteranda in cadrul aceleasi facultatii – Traducerea textului literar contemporan-rromani. Face parte din Agentia Impreuna din 2009, fiind mai intai asistent in cadrul proiectelor de gen, iar in prezent ocupand aceeasi functie in cadrul proiectelor destinate tinerilor.

Postat în Echipa